Ev sahibiyle kiracı arasındaki anlaşmazlık, elektrik ve su faturalarının ödenmemesiyle başladı. Kiracının kira konusunda hiçbir gecikmesi yoktu, ancak faturalar birikmişti. Uyarılara rağmen ödeme yapılmayınca ev sahibi dava açtı. İlk iki mahkeme kiracının lehine karar verdi, ancak dosya Yargıtay’a taşındı.
Yargıtay’dan Emsal Nitelikli Karar
Yargıtay, ev sahibini haklı buldu ve kiracının tahliyesine karar verdi. Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç, “Bu borçlardan dolayı çok hızlı şekilde tahliye kararı çıkabiliyor. Yargıtay son davayla bunu netleştirdi” ifadelerini kullandı.
Emlakçılardan Önemli Uyarı
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Elektrik, su, doğalgaz ve aidat gibi giderler kiracının sorumluluğundadır. Bunların ödenmemesi tahliye sebebi olur” dedi. Aşa ayrıca, “Abonelik kimin üzerindeyse borç da o kişiye ait olur” açıklamasını yaptı.
Avukat Akdağ: 30 Günlük Süre Hayati
Avukat Zeynel Akdağ, “Ev sahibi bu giderler için yazılı ihtar gönderip 30 gün süre verir. Bu sürede ödeme yapılmazsa kiracı temerrüde düşer ve tahliye davası açılabilir” dedi.
Kiracı-ev Sahibi Dengesi Değişiyor
Kararın ardından birçok hukukçu, “Yargıtay bu kararla yan giderleri de kira yükümlülüğü kapsamına dahil etti” yorumunda bulundu. Artık faturaları ödememek de tahliye nedeni sayılıyor.
Next




