Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Temmuz ayı değerlendirme toplantısında kentteki ciddi su sıkıntısına dikkat çekti. Barajlardaki doluluk oranının yüzde 43'e gerilediğini açıklayan Bozbey, mevcut kaynaklarla birlikte Bursa'nın sadece 50-55 günlük içme suyu rezervi kaldığını belirterek, vatandaşlara acil tasarruf çağrısında bulundu.


"Bahçeleri İçme Suyuyla Sulamayın, Çeşmeleri Açık Bırakmayın"

İnegöl'de Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
İnegöl'de Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Bozbey, su kaynaklarının kritik seviyeye inmesi nedeniyle Bursalılara önemli uyarılarda bulundu: "Kuyularla birlikte hesapladığımızda 50-55 günlük suyumuz var. Vatandaşlarımızı su tasarrufuna davet etmek istiyorum. Özellikle Bursalılardan bahçelerini sulama suyu ile sulamalarını istiyorum. İçme suyu ile bahçelerini sulamasınlar. Çeşmeleri açık bırakmayalım."


BUSKİ'nin Mali Yapısı ve Geçmiş Dönem Eleştirisi

Bozbey, BUSKİ'nin mali yapısıyla ilgili de çarpıcı bilgiler paylaştı. Bir metreküp suyun maliyetinin 72 TL olduğunu, ancak vatandaşlara 22-23 TL aralığında satıldığını söyledi. "Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre maliyetin altında satış yapılamaz. Ancak biz katkı sağlıyoruz, farklı hizmetleri öteliyoruz" diyerek kurumun fedakarlık yaptığını belirtti.

Başkan Bozbey, BUSKİ'nin durumuna ilişkin geçmiş dönemi eleştirerek, "BUSKİ Büyükşehir Belediyesi'nden son 3-4 aydır para alarak hizmetlerini sürdürüyor. Bu kurum geçmişte Büyükşehir'e para aktaran bir yapıdaydı. Şimdi ise destek isteyen bir hale geldi." ifadelerini kullandı. Bozbey, kurumun sürdürülebilirliğini sağlamak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Benim derdim kimseyle değil, bu kentte nitelikli ve güvenilir hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamak. BUSKİ'yi onlar batırdı" şeklinde sert bir eleştiride bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi