Virüs sebebiyle 2 senedir yüz yüze fetih kutlamalarının yapılamayışı, bu seneki kutlamalara ilgiyi artırdı. Halkımız, fetih kutlamaları ve mehteri özlemişti. MGV-AGD’nin, “Ecdadın izinde adım adım” konsepti ekseninde, “Fetih Yürüyüşü ve Gençlik Şöleni” startını vermesi ile birlikte, Türkiye’nin her yanını “fetih coşkusu” sardı. Cumartesi günü, İstanbul’da aslına uygun büyük bir “fetih coşkusu” yaşandı. 
Milli Gençlik, güne Ayasofya’da kıldıkları sabah namazı ile başladı. Türkiye’de fetih kutlamalarını başlatan Erbakan Hoca’yı kabri başında andılar. Fatih’in kabri başta olmak üzere, İstanbul’un tarihi, coğrafi, manevi mekânlarını ziyaret ettiler.
Fetih coşkusunu yaşayanların çoğunluğu gençlerden oluşuyordu. Coşkuya şu ezgi damgasını vurdu: 
“Âlemde nurumuz sönmeyecektir, / Bu bayrak burçlardan inmeyecektir, / Yiğitler yolundan dönmeyecektir, / Biz Milli Gençlik’iz şanımız vardır, / Hak yola adanmış canımız vardır.”
MGV-AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise, Milli Gençlik’in fetih kararlılığını vurguladı: ““FETHİNİZ, GAZANIZ MÜBAREK OLSUN”
Fetih programında konuşan AGD/ MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünde büyük bir iman, aşk ve heyecanla binlerce kardeşim olarak Anadolu’nun dört bir yanından, İstanbul’dan, Trakya’dan, Balkanlar’dan, Kıbrıs’tan koşup geldiniz. Fethiniz, gazanız mübarek olsun. Öncelikle bu kutlu fethin müjdesini Hendek Harbi’nde bizlere veren önderimiz, rehberimiz, Efendimiz (S.A.V.)’e, bu kutlu fethe nail olabilmek için sefere çıkan, İstanbul’umuzun surlarında şehadete yürüyen Eba Eyyüb El Ensari Hazretleri’ne, fethin manevi mimarı, pusulası Akşemseddin Hazretleri’ne, Efendimiz (S.A.V.)’in övgüsüne nail olan, gençlerimize en önemli örneklerden, fethin komutanı Fatih Sultan Muhammed Han’a ve onun şerefli ordusuna, bizlerin yüreklerine fetih aşkını düşüren, tarihi kronolojiden kurtarıp kişinin ruhunu veren, İstanbul’un Fethi kutlamalarının sahibi, Millî Görüş davamızın merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mıza rahmet olsun, mekânları cennet olsun” .‘’Hakk’ın safında olduğumuzu ortaya koymak için, fetih yürüyüşümüz kıyamet sabahına kadar sürecektir.”  dedi. 

AGD İnegöl İlçe Başkanı Yakup TOKGÖZ’den Fetih Mesajı
Bedir’de, Kudüs’te, Malazgirt’te, İstanbul’da, Çanakkale’de cihada katılanlar hangi amaçla kötülerin karşısına dikilmişlerse, “Fetih Yürüyüş ve Şöleni”ne katılanların da niyeti aynıydı! MGV ve AGD’nin yarım asırdır milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak için canla başla yaptığı fedakârlık hepimizce biliniyor. Milli Gençlik aziz milletimiz için de büyük bir güvencedir. Milletimizin teminatıdır. “Önce ahlâk ve maneviyat” bayrağını açarak yoluna devam eden bu gençlik Müslümanlar ve insanlığın yüz akıdır. Büyük fethin 569. yılında gönüllerimizi ferahlatan fetih erlerine selam olsun!

Editör: Süper Kanal TV