İnegöl Bursaspor Taraftarlar Derneği olağan kongresi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kongrenin ardından mevcut Başkan Sezai Çelik güven tazeleyerek yeniden başkan oldu. Başkan Çelik, sosyal medyada gündem olan Bursaspor – İnegölspor müsabakasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz gün kongremizi yapmıştık fakat yoğunluktan dolayı eksikliklerimiz vardı onu tamamlamış olduk. Arkadaşlarımız bizleri yeniden başkanlığa layık gördüler. Normalde ben bırakma taraftarıyım. Çünkü onurlu ve gururlu, insanların gıda ihtiyacını karşılayan, toprakla uğraşan insanlarız temsilcisiyiz. O anlamda 17 bin üyeye hitap ediyoruz. Arkadaşlarımız bir dönem daha başkanlık yapmamda ısrarcı oldular. Onları kıramadık ve bir dönem daha devam ettik”

“Şimdi ülke olarak gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Malumunuz Amerika, Fransa, osu-busu batımıza dünya kadar silah yığıyor. Güneydoğu sınırlarımızda olanları görüyorsunuz. Kuşatılmak isteniyoruz. Böyle bir zor süreçte, böyle olayları yakıştıramıyorum. Spor kardeşliktir. Neden spor kulüpleri kuruyoruz? Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye. Yani iyi ahlak, güzel ahlaklı insanlar yetiştirmek için bunları yapıyoruz. Şimdi sporun kardeşlik dediğimiz noktada böyle şeylerin olması bizleri üzüyor”

“Köy turnuvalarımızda dahi kavgalar çıkıyor, Jandarma bekliyor. Bu ne? Biz nerelere geldik? İnegölspor maçına gelecek olursak, Bursaspor süper lig şampiyonu. 10 Sene daha Süper Lig’e dönemese dahi puan hesaplamasında ligin 5. büyüğü. Bursaspor kupalar almış, Avrupa’da ilk sekize girmiş. İnegölspor da biz bu şehirde yaşıyoruz, bizim takımımız. Neredeyse özellikle 15 sene bütün maçlarına gittim. Ben Mezit boğazındanım. Osmaniye, Güney Kestane, Tüfekçikonak köyünde 2 tane minibüs tutup İnegölspor’un maçlarına gelirdik. Bursaspor ile fikstürler çakışmasın isterdik, çakışmayınca da sevinirdik. Eğer Fikstürler çakışmazsa İnegöl ve ardından Çarşamba’ya gidip Bursaspor’un maçını seyrederdik. Yani bizler, İnegöl’de en az 10 bin Bursasporluyu temsil ediyoruz. Bu gördüğünüz insanlar sadece İnegölspor ve Bursaspor’u tutuyor. Bizim ‘Yaşasın Şehri Müdafaa’ sloganımız İnegöl’den başlar. Önce İnegöl’den başlar sonra Bursa. Şimdi insanların tuttuğu takımın kahyası falan da değiliz. Başka takımları da tutabilir insanlar. Herkes Bursasporlu olacak değil. Ama iş saygı noktasından çıktığı zaman sıkıntı oluyor” 

“Hafta boyunca İnegölspor ile Bursaspor’un tribüncüleri bir araya gelip sohbet etti. İnsanlar birbirine salladı ama onlar birkaç gün sonra yeniden bir araya gelip oturacak. Aralarında hiçbir şey yok. Tribünlere girene kadar Bursasporlular onlara eşlik ettiler. Hoş olmayan şeyler. Ben kim suçlu noktasında değilim. Olan bize oluyor, İnegöl’de yaşayan Bursasporlulara oluyor. Herhalde sanırım birileri İnegölspor ile Bursaspor’un arasını açmak için büyük bir mücadele veriyor. Kim bunlar; İstanbul takımları. Nazilli deplasmanına 40 kişi gitmiş, 10-15 tanesi Bursasporlu, ayıp değil mi? İnegöl’de 2 bin seyirci toplayamıyoruz, mahalle mahalle gezdik. Tabi gezelim. Burada liderlik maçı varsa bu seyirciyi toplayamıyoruz. Gitmediğimiz mahalle maçı kalmadı, bu maç için. İnegölspor’un rakibi Bursaspor mu? Bursaspor buradan gelip geçer, yarın öbür gün çıkar. Bizim gönlümüz Alanyaspor gibi, Akhisarspor gibi İnegölspor’umuz da Süper Lig’de olsun. Ama İnegölspor hiç olamazsa 1. lige çıksın. Bursaspor buradan gelip çıkar, 5 sene sürmez. Bu tür şeyler güzel şeyler değil. Gerçekten bizler çok üzüldük” 

“Şimdi kimseye de bir şey diyemiyoruz. Beşiktaşlı olabilirsin, aynı tabutu taşıyoruz, aynı düğünde oynuyoruz. Yakışıyor mu bunlar? Sırf bu sebeplerden dolayı binin üzerinde çocuk İnegölspor tribünlerini terk etti, Bursaspor takıntısı yüzünden. İstanbul takımlarından dolayı. Bu durumda biz İnegölspor’u büyütüyor muyuz, küçültüyor muyuz? Zarar veriyoruz. 

97 ve 99 yılları arasında, Ben İnegölspor’da şimdiki adı ile futbol şube sorumlusuydum, 33 yaşında. 2 Dönem genel kaptanlık yaptım. Gelmiş geçmiş şimdi söylüyorum; yedek kulübesinde silahla oturdum. İstanbul deplasmanında silah çektim İnegölspor için. Kara Murat şahittir, gidin sorun. Ayazağa deplasmanında milleti 100 metre kovaladım. Bize saygı suysunlar. Mersin Mezitli’da kamp yaptık 10 gün, İnegölspor ile. Sorumlusuyum çünkü. Yeri geldiğinde babamdan tokat yedim, işleri bozacaksın top peşinde koşarken dedi. Bilmeyenler de bunları öğrensinler. İnegölspor’a 3 koçan çek kestim. Herkes yerini bilsin, haddini bilsin. Biz İnegölsporluyuz ama ikinci büyük takımımız da Bursaspor. Biz, ‘Yaşasın Şehri Müdafaa’ya İnegöl’den başlıyoruz. Bu sloganımız Bursaspor için değil. Biz Bursa’nın doğu kalesiyiz. Bundan sonra inşallah herkes aklını başına toplar, bir daha böyle şeyler yaşamayız”

Ergene Velimeşe Spor Amasyaspor Futbol Kulübü maçını canlı izle Ergene Velimeşe Spor Amasyaspor Futbol Kulübü maçını canlı izle

Sezai Çelik başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Gökhan Yalım, Reyhan Kemal Yeni, Tamer Güngör, Semih Burhan, Ömer Aybey, Fatih Kuybu, Ümit Zengin, Fatih Divili, Ömer Şentürk, Rıdvan Demir, Serhay Kaçar, İdriz Kaçar, Mesut Onay, Ahmet Şimşek, Sercan Gümüştekin, Mesut Onay, Tüncay Gündüz, Cemal kansu.

Editör: Süper Kanal TV