Sarımsak, çorbalarda ve yemeklerde kullanıldığında hem lezzetli hem de faydası saymakla bitmeyen bir yiyecektir. Saçlarda ve ciltte gözle görülür etkileri olduğuna inanılır ve pek çok kişi sarımsağı böylece favorisi haline getirir.

Ancak sarımsağın bir dezavantajı da bulunuyor. Tüketildiğinde ekstra keskin bir ağız kokusu yapan sarımsak, toplu taşıma kullanan veya hizmet sektöründe çalışan kişiler tarafından tüketilmekten kaçınılıyor. Yine de faydaları çok fazla olan sarımsağın mutlaka tüketilmesi gerekiyor.

sarimsak1.jpg

ÇİĞ TÜKETMEK DAHA ETKİLİ

Ağızda çiğ şekilde çiğnenerek tüketilen sarımsak çok yararlı olmasına karşın çekilmez bir kokuya neden olur. Ancak sarımsağı çiğ şekilde tüketmek sağlık açısından daha olumlu sonuçlar verir ve etkisini hemen gösterir. İşte bu sebeple son dönemde sarımsağı çiğ şekilde suyla yutma akımı başladı.

sarimsak3.jpg

SARIMSAK YUTMAYA BAŞLADI

Çiğnemeden ve kokusundan etkilenmeden yutulan bir diş sarımsak, ciltten saça kadar tepeden tırnağa tüm vücut sistemlerinize ulaşabiliyor. Sosyal medyada da oldukça konuşulan ve eleştirilen bu akıma yeni yeni neferler geliyor.

Son olarak sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan bir kullanıcı, X hesabı üzerinden cildinin “öncesi ve sonrası” fotoğraflarını paylaştı. Sarımsak yutmaya başladığı ilk gün ile son günü fotoğraflayan genç kadın, aradaki farkı “Ben de ‘Iy sarımsak mı yutulur’ diyordum. 13. gun” notuyla paylaştı.

YÜZÜNDEKİ DEĞİŞİM ŞAŞIRTTI

Genç kadının paylaştığı ilk fotoğrafta cildinde sivilce ve akneler olduğu görülürken, ikinci fotoğrafta daha pürüzsüz bir cilt yüzeyi olduğu dikkat çekti. Gördükleri karşısında şaşkınlığa uğrayan genç kadın, bu farkı sosyal medya hesabında paylaşmak istedi. O paylaşım, bazı sosyal medya kullanıcılarının da yorum yapmasına neden oldu.

2ef4ab3b-577f-4bba-a141-529cbe784f73.jpg

NASIL YAPILIR?

Genç kadının paylaşımına gelen yorumlardan birçoğu da olumluydu. Bir kullanıcı fotoğraflar karşısında hayretini gizleyemeyerek, “Yok artık ben bu kadar etkili olduğunu düşünmüyordum” dedi.

Başka bir X kullanıcısı “Ciddi misin? Gidip yutacağım hemen” derken, bir başkası merakla “Nasıl yuttun” diye sordu. Bunun üzerine cevap veren paylaşımın sahibi, “Suyla yutuluyor” dedi.

Öte yandan başka bir sosyal medya kullanıcısı nasıl yapıldığını sorunca, paylaşımın sahibi detaylarıyla paylaştı: “Sabah aç karna bütün ve suyla yutuyorsun. Sarımsak büyükse ikiye üçe böl, birkaç gün yut. 1 ay yapacağız ama ilk haftadan fark ediyor.”

TARTIŞMALARA DA NEDEN OLDU

Ayrıca başka bir sosyal medya kullanıcısı bu durumu eleştirerek “Bir süre sonra terin bile sarımsak kokacak ama sen bilirsin” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine paylaşımı yapan genç kadın savunmaya geçerek duş aldığını ifade etti. Arada çıkan tartışma birkaç post daha sürdü. Eleştiren kullanıcı, yenilen ağır yiyeceklerin kokularının bile terden belli olabileceği, zamanla tenin kokusunun sarımsağa dönebileceğini ifade eden sözler söyledi. Sonunda tartışma tatlıya bağlandı. Eleştiriyi yapan kullanıcı en azından uzun süre boyuncu bunu uygulamaması gerektiğinin uyarısını yaptı.

sarimsak.jpg

SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI NELER?

Doğal antibiyotik kabul edilen sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirir, saçlara ve tırnaklara iyi gelir. Ayrıca cildi de pürüzsüzleştirir. Daha fazla etkili olabilmesi için yutulması önerilir.

Sarımsak vitamin, mineral ve aminoasitler açısından zengindir, vücudun ihtiyacı olan vitaminle mineralleri doğal yoldan karşılar. Ayrıca sarımsak, zararlı bağırsak parazitlerinden de korur.

Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruyucu kalkan olan sarımsak, viral enfeksiyonları atlatmanız için önemli bir besindir. Ancak sarımsağı yutmanın bazı zararları da bulunabilir.

Üniversiteli gençler festivalde stres attı Üniversiteli gençler festivalde stres attı

sarimsak2.webp

SARIMSAK YUTMANIN ZARARLARI NELER?

Sarımsak yutmak, sık sık yapıldığında mideye zarar verebilir. Özellikle aç karnına yutulan sarımsak midede yanma, mide bulantısı, kusma gibi durumlara yol açabilir. Midesinde reflü bulunanlar yapmamalıdır.

Aç karna yutulan sarımsak ishal yapabilir. Migreni tetikleyebildiği de söylenir.

Kaynak: kamusonhaber