Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Temsilciliği, aile kurumunun güçlendirilmesi amacıyla yeni bir eğitim programını kamuoyuna duyurdu. “Bir Ömür Okulu” başlığıyla hayata geçirilecek program, 19 Aralık itibarıyla İnegöl’de başlayacak.
AGD’den yapılan açıklamada, günümüzde aile yapısının hızlı yaşam temposu, değer aşınması ve iletişim sorunları nedeniyle çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, evliliğin yalnızca bir birliktelik değil, sorumluluk ve bilinç gerektiren bir hayat yolculuğu olarak ele alındığı ifade edildi.
Program, Anadolu Gençlik Derneği ve Genç Doku iş birliğiyle düzenlenecek. Dört hafta sürecek eğitimler, her cuma günü İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ve ilim adamı Nureddin Yıldız katılımcılarla buluşacak.
Programın Haftalık Konu Başlıkları
Eğitim sürecinde ele alınacak konuların, evlilik ve aile hayatının temel başlıklarını kapsadığı belirtildi. Programın ilk haftasında “Evliliğin Temeli: İman”, ikinci haftasında “Erkek ve Kadının Rolleri”, üçüncü haftasında “Ailede İletişim” ve dördüncü haftasında ise “Evlilikte Huzuru Korumak” konuları işlenecek.
Yetkililer, programın evliliğe hazırlanan gençler, evli çiftler ve aile bilincini güçlendirmek isteyen herkes için hazırlandığını aktardı. Eğitimlerde, Kur’an ve sünnet ışığında aile içinde sevgi, merhamet, adalet ve sorumluluk bilincinin nasıl korunacağı ele alınacak.
Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Temsilcisi Eyyüp Aydınlı imzasıyla yapılan açıklamada, iman ve sevgi temelli aile yapısının toplumun en güçlü dayanaklarından biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, tüm vatandaşlar programa davet edilerek, çalışmanın ailelerin ve toplumun geleceğine katkı sunmasının hedeflendiği bildirildi.





