İnegöl devlet hastanesinde yaşanan doktor yetersizliği vatandaşları çileden çıkarıyor. Hastane bünyesinde bulunan Psikiyatri servisinde doktorun olmaması nedeniyle Bursa'dan haftada iki gün gelen geçici doktor'unda heyete bakması gelen hasta ve yakınlarını  tepkisi çekiyor. Durumun yetkililere bildirilmesine rağmen her hangi bir çözüme kavuşmaması nedeniyle yetkililerin inegöl'ü neden bu kadar sahipsiz bıraktığı ise merak konusu oldu.

Burası inegöl devlet hastanesi bir çok branşta doktor sıkıntısı yaşanıyor. Doktor sayısının az olmasından dolayı vatandaşlar günlerce randevu beklemek zorunda kalıyor. Bulamayanlar ise son çare olarak Bursa'ya gitmek zorunda kalıyorlar. Kanser hastalarının çilesinin ardından bir çilede Psikiyatri bölümünde yaşanıyor. Hizmet veren bölümde doktor yok. Buna geçici çare olarak Bursa'dan Salı ve Perşembe günleri bir doktor gelerek hizmet veremeye çalışıyor. Ancak gelen doktorların hasta ya bakmak yerine günün çoğunu heyette geçirmek zorunda kaldığı için zaman zaman tansiyon yükselmesine neden oluyor.

Birçok alanda ödül alan İnegöl devlet hastanesindeki doktor sıkıntısına yetkililer bir türlü çözüm bulamıyorlar. Konu inegöllü vekil Vildan Yılmaz Gürel ve Bursa il sağlık müdürlüğüne bildirilmesine rağmen aylardır her hangi bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi. Sabah'ın erken saatlerinde hastaneye gelenler önce uzun kuyruklarda bekliyor ardından kendisine sıra gelmediğinde veya doktor bulamadıklarından dolayı hastane çalışanlarıyla tartışmak zorunda kalıyor bazende kavgalar yaşanıyor. Bundan dolayı hastanedeki güvenlik personelleri devreye girerek tartışmaları ve kavgaları ayrılmak için uzun uğraşlar veriyor. 300 Bin üzerinde nüfusu olan inegöl'deki doktor sıkıntıların ne zaman çözüme kavuşacağı ise belli değil. Ancak görülen o ki her zaman olduğu gibi yine sıkıntıyı, çileyi vatandaşlar çekmeye devam ediyor.