İlçe başkanı Hasan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi. Ekim ayı faaliyetlerimizin değerlendirildiği ilçe divan toplantımıza hoş geldiniz.Konuşmamın başında Milletimizin ortaya koyduğu büyük bir azim ve eşsiz bir fedakarlık ile inşa edilen Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünde, tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle  anıyorum. 29 Ekim, bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Milli Görüş Liderimiz Prof. Dr. Necmettin  Erbakan hocamızın doğum günü de olduğu için bu vesileyle Hocamızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Değerli teşkilat mensuplarımız, Yerel gündeme ilişkin konularda yapıcı muhalefet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam 
ediyoruz. Bugün sizlerle ilçemiz gündeminde olan bir konuyla ilgili partimizin görüşlerini paylaşacağım.  Konumuz yıkılan hükümet konağı. Bina yıkımı devam ederken kulislerde iki soru dolaşıyor:
Bunlardan birincisi, yıkılan binanın yerine ne olacağı sorusu? Yıkım işini yapan Büyükşehir Belediyesinin Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ’ın yıkım esnasında  kullandığı ve basına yansıyan ifadelerini sizinle aynen paylaşmak istiyoruz: “Nihayetinde şehri  dağıtmak lazım. Daha önce hastane yapım işiyle alakalı da aynı şeyleri söylemiştik. Bir de şunu da  unutmamak lazım, bizim artık yeni İnegöl diye bir projemiz var.”
Şimdi Saadet Partisi olarak buradan kendisine sormak istiyoruz. Madem şehri dağıtmak lazım, niye  yeni belediye binası yine şehrin göbeğine sizin tarafınızdan saplandı? Ve hala yıllardır bitmeyen bir inşaat şantiyesi olarak duruyor. Hastane yapım işiyle ilgili de aynı şeyleri söylediğinizi ifade ediyorsunuz. Neden peki hastaneyi inatla  yine bir mahallenin ortasına, hem de çocukların top oynadığı, nefes aldığı bir alana sapladınız. Yer  seçiminde bir yetkiniz yoktu diyelim, aynı iktidarın bir belediye başkanı olarak bir etkiniz de mi olamadı da bu yanlışı yaptınız? Evet büyükşehir belediye başkanının ifade ettiği gibi bizim bir Yeni İnegöl diye bir projemiz var.  Neredeyse 15 yıl önce planlanmış ancak daha yeni alt yapı çalışmaları başlayan bir proje. 15 yıldır  İnegöl’de, Bursa’da, merkezi yönetimde başka bir parti mi vardı? Bu gecikmenin müsebbibi yine siz  iktidar mensubu yöneticilersiniz maalesef.  Şimdi Saadet Partisi olarak yıkılan bu binanın yerine kesinlikle bina anlamında bir tuğla dahi  konulmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Burada çevreyi de kapsayacak şekilde yeşil alanı bol bir kent  meydanı uygulaması yapılmalıdır. Hatta bu meydanın altı da yer altı otoparkı şeklinde dizayn edilerek  o bölgenin trafik yükü de bu şekilde azaltılmadır.  Kamuoyunu meşgul eden ikinci soru ise yeni hükümet konağının nereye yapılacağıdır? İşte bu noktada Saadet Partisi olarak bu soruyu kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. 

SORULMASI GEREKEN SORU: İnegöl’e artık bir hükümet konağı modelinde bina yapılıp  yapılmayacağıdır. Hükümet konakları şehir nüfusunun köy nüfusundan az olduğu dönemlerde, bundan 40-50 yıl önce tüm kamu hizmetlerini bir araya toplamak için tasarlanan bir bina modeli olmuştur. Bu bina  modelinin kamusal anlamda bir tüzel kişiliği yoktur. Yıkılan bu binada İlçe Kaymakamlığı, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Milli  Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Sosyal Dayanışma Vakfı olmak üzere neredeyse 5 bakanlığın  taşra teşkilatı bir arada bulunuyordu. Kamu tüzel kişiliği olmayan bu yapıların İnegöl gibi il potansiyeline sahip yerlerde bize göre artık işlevi  kalmamıştır. İnegöl’ün il olmasını isterken bunu destekleyen vizyonu da ortaya koymak gerekir. Bugün il olmak  istiyorsak ilgili akanlıkların taşra birimleri kendilerine özel binalarını aynen adliye binasında olduğu gibi ayrı bir şekilde yapmak zorundadırlar. Artık tek bir binada bu kadar müdürlüğü bir arada tutmak  İnegöl gibi bir şehirde orada hizmet alacak vatandaşa ve hizmeti verecek memurlara zulmetmekten  başka bir şey değildir. Burada İnegöl Belediyesi, tüm imkanları kullanarak, büyükşehir ve ilgili bakanlıkları da koordine  ederek Yeni İnegöl Bölgesinde bir alanı KAMU KAMPÜS ALANI olarak planlaması ve ilgili bakanlıklara  burada bina yerleri göstermesi gereklidir. Yine İnegöl Belediyesi’nin bu kamu kampüs alanına  İnegöl’ün her noktasından tek vesait ile ulaşılabilecek bir toplu taşıma hizmeti sunması gereklidir. Sizler idarecilerimiz olarak bu vizyonu, bu uzun vadeli çözümü ortaya koyamıyorsanız muhtemelen  daha çok top sahamız, yeşil alanlarımız bina arazisi olarak işgal edilmeye devam edecektir.  Saadet Partisi olarak başta ilçe kaymakamımız olmak üzere, yıkılan hükümet konağında yerleri  bulunan ilgili tüm müdürlerimizi ve özellikle belediye başkanını “Kamu Kampüs Alanı” projesiyle ilgili  harekete geçmeye davet ediyoruz.  Madem İnegöl’ümüzün il olmasını arzu ediyoruz, o zaman icraatımızda, hayallerimiz de, o vizyonu, o  misyonu taşımalıdır.  Saadet Partisi olarak bu vizyon ve misyona sahip olduğumuzu belirtiyor, ilçe divan toplantımıza  katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum