Deydinler mahallesinde ikamet eden çiftçiler pancar ektiklerine bin  pişman oldular. Susurluk’ta bulunan özel  şeker fabrikası pancar ekimi için çiftçilere tohum ve gübre desteği vererek ekim yapmalarını  istediler. Her ne kadar buna sıcak bakmayan çiftçiler gelen öneriler karşısında pancar ektiler. Firma çiftçiye ekim için tohum gönderdi ancak gübre göndermedi. Tüm girişimler sonuçsuz kaldı çiftçiler yaptıkları pancar ekime atacak gübreyi bulamayınca ekimlerde beklenen sonuçlar  alınamıyor.  İmkanı olup kendisi gübre alıp tarlasına atanların ile atmayanların farkı kameraya yansıdı.

Bu duruma isyan eden çiftçiler yetkililer seslenerek yardım  beklediklerini ifade ettiler. Çiftçilerden Salih Arıkan yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bize geldiler yüzde 200 artı gübre ve tohum bize ait 40 yıldır çiftçilik yapıyorum ilk kez bu sene başımıza böyle bir olay geldi. Gübrelerimizi alamadık çok kötü mağdur durumdayız. Buradan Türkiye Ziraat odaları Genel Başkanına seslenmek istiyorum bu adamın görevi nedir acaba. İlk dökmemiz gereken gübreyi de geç aldık 15 gün geçmeli bunu ekerken sınıfta  kaldık 15 gün. Ektik üst gübresinin 20 gün önce atılması gerekiyordu ama atamadık. Atılan yeri de gördük atılmayan yeri de  aradı ki farkı hem  yetkililer hem de Türkiye görsün. Yetkili firmayla görüştük bir çok  sefer bazıları telefonlara bakmıyor bazıları da bugün gelecek yarın gelecek ama 4 gündür bekliyoruz. Bu gübreyi atmasak verim alamayız ceza  uygularla bize bizde cezaları ödemek zorunda kalırız. 

Bir diğer çiftçi Ömür Karabağçı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi. İmkanı olan gübresi aldı attı tarlasına farkı görüyoruz yani. Bizlerde bekliyoruz gübreyi ama ilk taban gübresi hem geç geldi hem de üst gübre henüz gelmedi bu nedenle mağdur durumdayız. Bu şekilde yapacaklardı neden bizlere ektirdiler bize bu kadar masrafı neden yaptırdılar. Yazık günah değil mi? Mazot bugün kaç para bir işçi parası 150 - 200 lira. Yarın öbür gün tonajı da tamamlayamayacağız biz şuanda mağduruz. 


Kendi imkanı olduğu için tarlasına gübre atan Aliosman Köse ise  yıllardır çiftçilik yaptığı ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını  belirterek şunları söyledi. Aradı ki farkı gördünüz iki taraftan da çekim yaptınız. Büyük bir mağduriyet bizim elimizde vardı biz attık ama olmasaydı bizlerde aynı durumda olurduk. Buradan yetkililere sesleniyoruz bir an önce bu işe çözüm bulsunlar yoksa çiftçi gerçekten çok zor durumda olacak.