Dün İnegöl'de gerçekleştirilen Meral Akşener mitinginin ardından yapılan esnaf ziyaretinde, görevini yapmaya çalışan basın mensubu Seyfettin Aras, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır tarafından sert müdahaleyle engellendi. Ardından mesai arkadaşını savunmaya çalışan Başka bir basın mensubunu ise Dikbayır tarafından 'Sen kimsin l*n' söylemiyle hakarete uğradı.

Yaşanan olay yerel medyada gündem olunca birçok siyasi ve vatandaş konuya tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın bu tavrına bir tepki de MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun'dan geldi.

Aytekin Torun, bugün İnegöllü basın mensupları Seyfettin Aras ve Yavuz Yılmaz ile iletişime geçti.  Yaşanan süreç ile alakalı bilgi alan Torun, görüşmeler sonrasında basın açıklaması gerçekleştirerek İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Dikbayır’ı kınadı.

Torun açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

'Dün haberlere konu olan Ümit Dikbayır'ın, İnegöl'ümüzün kıymetli basın mensuplarına karşı söylem ve eylemleri bizi derinden üzmüştür. Dikbayır bu tavrıyla siyasi nezaketsizlik örneği sergilemiştir. Zor şartlar altında çalışan İnegöl'ümüzün kıymetli basın mensuplarına karşı sergilenen bu tavır kabul edilemez. Her fırsatta demokrasiden ve özgürlükten bahseden İYİ Parti camiası, ilk fırsatta görevini yapan gazetecileri fiilen sansürlemeye çalışmıştır. Yaşanan süreci şiddetle kınıyorum. Kıymetli basın mensuplarına da yaşanan bu olumsuz hadise yüzünden geçmiş olsun dileklerimi iletiliyorum. İnegöl'ümüzün kıymetli basın mensupları yalnız değildir."

Editör: Süper Kanal TV