Ukrayna- Rusya savaşı, koronavirüs ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milletimizin ve tüm İslam Alemi'nin dün gece idrak ettiğimiz mübarek Miraç Gecesi'ni tebrik ederek başlamak istiyorum. Hayatımızın hayır, hasenat, ibadet ve bereketini çoğaltması dileğiyle bir kez daha milletimizin leye-i miracını tebrik ediyorum.

Dün Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 11. yıldönümüydü. Bu vesile ile merhum Erbakan hocamızı, rahmet, sevgi, minnet ve hasretle yad ediyoruz.

'28 ŞUBAT TARİHİMİZİN KARA SAYFALARINDAN BİRİDİR'

28 Şubat gününün bizim yakın tarihimizde bir başka anlamı, sembolü daha vardır. O da 28 Şubat darbesidir. Türkiye 28 Şubat 1997 tarihinde 27 Mayıs 1960'la başlayan darbeler silsilesinin post-modern diye tabir edilen yeni bir yüzüyle tanışmıştır.

28 Şubat darbesi tarihimizin kara sayfalarından biri olarak tarihimize kazınmıştır. Darbe şakşakçıların desteği ile ortaya çıkan 28 Şubat vakası tüm benzer olaylar gibi zaman içinde milli irade tarafından elbette tasfiye edilmiştir.

Türkiye'yi köken, mezhep, meşrep, siyasi görüş, hayat biçimi gibi fay hatlarına sıkıştıran müsebbipler yargıda hesabını vermiştir. 28 Şubat sürecinde yaptıklarının yanlarına kâr kalacağını düşünenlerin hesap günü gelip çattığında sergiledikleri pespayelik ibreti alemdir.

'TSK ARTIK GÜÇLÜ DURUŞUYLA GÜNDEM OLMAKTADIR'

Daha sonra 27 Nisan, 15 Temmuz darbe girişiminin de milli irade tarafından adeta cevaplandırılarak adeta boğulmuş olması ülkemizde bir devrin kapandığının işaretidir. TSK artık darbe, cunta, bildiriyle değil sınırlarımızı korumadaki, sınır ötesi harekatlarındaki güçlü duruşu, başarıları ve etkisiyle gündem olmaktadır.

Ülkemizin son 1 asrında milli mücadele ve Kıbrıs Barış Harekatı sonrasındaki en büyük başarılar bu dönemde elde edilmiştir. Suriye'de, Libya'da, Karabağ ve işgal altındaki toprakları için mücadele eden Azerbaycan'ın yanında yer almamız ülkemizin ve TSK'nın tarihine altın harflerle geçen zaferlerdir.

Dünyanın bir süredir köklü bir değişim sürecinden geçtiğini her fırsatta tekrar söylüyoruz. Asırlık geçmişe sahip küresel yönetim sistemi çökmektedir.

Her platformda 'Dünya 5'ten büyüktür', 'Daha adil bir dünya mümkün' diyerek bahsettiğimiz küresel çarpıklık her yerde yüzünü gösteriyor.

Ukrayna'da sorunun sebebi olan ülkelerin BM'deki hakemlik mevkiinin de sahipleri olmaları işleri içinden çıkılmaz hale getirdi.

Her ikisini de dost olarak gördüğümüz Ukrayna ve Rusya'ya diyalog çağrısında bulunduk. Arabuluculuk teklig ettik.

Editör: Süper Kanal TV