Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet savcısı olan Eyyup Akbulut, yasaklar, zorunlu aşı ve maskeler ile ilgili yaşanan hukuksuzluklara dur demek için reesen soruşturma açtığını duyurdu. Eyyüp Akbulut sözleri sonrası HSK tarafından hakkında soruşturma açılmış ve görevden alınmıştı. 

Sosyal medya, Eyüp Akbulut isimli Cumhuriyet Savcısı'nın Türkiye'deki koronavirüs salgını boyunca atılan adımlarla ilgili sözlerini konuşmuştu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), salgın tedbirlerini eleştirdiği videoyla gündem olan Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'u geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

EYÜP AKBULUT KİMDİR?
1980 Bursa İnegöl doğumlu olan Eyüp Akbulut, ilk, orta ve liseyi İnegöl'de okudu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Eyüp Akbulut ilk olarak 16 Ekim 2018 yılında mesleğe Bursa İnegöl'de staj yaparak başladı.

Hakkında daha önce de soruşturma açıldığı iddia edilen Savcı Akbulut'un Aydın Karacasu'dan bir yıl önce Viranşehir ilçesine ataması yapılmıştı.

Aylardır görevden uzaklaştırılan savcının halen göreve başatılmadığı öğrenildi.  Duyurunun ardından görevinden alından Akbulut için tekrardan sosyal medyada destek paylaşımları başladı, vatandaşlar sosyal medya hesaplarından "#ViranşehirSavcısıGöreve" hashtag'i ile paylaşım yapmaya başladı.

Editör: Süper Kanal TV