Dev otomotiv firması dizel motora veda etti Artık üretilmeyecek Dev otomotiv firması dizel motora veda etti Artık üretilmeyecek

EYT ne zaman çıkacak? EYT düzenlemesinde çalışmaların sona gelmesiyle birlikte milyonlarca emekli bu sorunun cevabını araştırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların sona ermesiyle birlikte gözler TBMM'ye çevrildi. Bilindiği üzere düzenleme TBMM'de yasalaşmasının ardından yürürlüğe girecek. Peki, EYT düzenlemesi kimleri kapsayacak? İşte Bakan Bilgin'den konuyla ilgili gelen son dakika açıklama...

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI 

EYT'lilerin durumuyla ilgili çalışmalar hakkında Bilgin şunları söyledi:

"EYT için kapsamlı bir çalışma yaptık, aralık ayının başında tamamlanmış olacak."

"ARKA ARKAYA AÇIKLANACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak." ifadelerini kullandı.

Çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmasının ardından TBMM'ye geleceğini vurgulayan Bakan Bilgin, ""Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK

Bakan Bilgin'in açıklamalarına bakıldığında EYT ile ilgili düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra TBMM'ye gelecek. Düzenleme Meclis'e geldiğinde ise AK Parti ve MHP milletvekili sayısının yasa onay sayısı olan 300'ün üzerinde olması gözönünde bulundurulduğunda görüşmelerin ardından ay sonuna kadar düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.