Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğinden beri zarar eden BOTAŞ, dün konutta kullanılan doğal gaza yüzde 30 yaptı. Böylece konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3 bin 264 lira oldu. BOTAŞ,  1 Nisan'da da konutta kullanılan doğal gaza yüzde 35 zam yapmıştı.

Şirket, ardı arkası kesilmeyen zamları ise "asgari düzeyde bir düzenleme" olduğunu ifade etti. BOTAŞ'ın dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarından bahsettiği açıklaması şu şekilde;

"Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. 1 Haziran itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere, sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 10,23, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 16,28, konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 30 artış yapılmıştır. Bu artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir."

Editör: Süper Kanal TV