Türkiye’de yaşanan enflasyon çok büyük bir barınma sorununu da beraberinde getirdi. İstenilen kira ücretleri astronomik rakamlara ulaşırken derme çatma evlere bile asgari ücret kadar kira ücreti istenir oldu.

Bağcılar bulunan bir eve istenen kira ücreti de Türkiye’nin ekonomik durumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sahinden.com’a verilen ilana göre bodrum katta ve oldukça bakımsız halde bulunan bir ev için 8 bin 500 TL istendi. İlanda ayrıca evde beş kişiye kadar kalınabileceği ve eşyalı olduğu belirtilirken “Dairemizin ufak tefek eksikleri vardır” cümlesi de dikkat çekti.

İlana verilen evin yakınlarında oturan vatandaşlar ise bu duruma şu sözlerle sitem etti:

"İNSANLAR MECBUR KALIYOR"

Arif Günçiçek, “Ben de daha önce oturulacak gibi olmayan bir ilan görmüştüm. İnsanlar mecbur kaldıkça oturuyor. Dışarıdan gelen yabancı uyruklular bu tarz evleri tutuyor. Onları da kandırıyor olabilirler ama verilecek bir kira değil. Ben de ilanı internette görmüştüm. İnsanların vicdanına bırakıyoruz” dedi.

"KAFASINA GÖRE 8 BİN TL DEMEZ"

Tamer Kınsu, “Yan sokağımızdaki binanın sahibi de kendi kafasına göre kira bedeli belirlememiş. Buradaki emlakçılara sorup bir fiyat almıştır. Kafasında kurup da 8 bin TL demez. Adaletli değil ama şuan ki sistem buna yöneltiyor” dedi.

Kıyılara yağış, doğuda sıcaklık artacak Kıyılara yağış, doğuda sıcaklık artacak

Editör: Süper Kanal TV