Her yıl binlerce öğrencinin katılım sağladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı için Lisans başvuruları 3 Mayıs itibariyle ÖSYM tarafından alınmaya başladı. Başvuruların başlamasının ardından henüz başvuru yapmayan ve sınava katılım sağlayacak olan adaylar başvuruların sona ereceği tarihi merak içerisinde sorgulamaya devam ediyor. Peki KPSS lisans başvuruları ne zaman sona erecek, Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT ve DHBT sınavlarına girecek olan adaylar her bir oturum için ne kadar başvuru ücreti ödeyecek. İşte KPSS lisans sınavı başvuruları hakkında merak edilenler...

KPSS LİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

KPSS lisans başvuruları 15 Mayıs tarihine kadar ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve ÖSYM büroları aracılığı ile yapılabilecek.

KPSS LİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TÜBİTAK 4008’de İzmir başarısı TÜBİTAK 4008’de İzmir başarısı

Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri (Her bir oturum için) 350 TL

Alan Bilgisi (Her bir oturum için) 235 TL

ÖABT (Her bir oturum için) 350 TL

DHBT sınav ücreti 350 TL olarak açıklandı!

KPSS LİSANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2024 KPSS lisans başvuruları ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre bilgisi girildikten sonra adayın katılım sağlayacağı oturumlar seçildikten sonra gerçekleştirilebilecek. Başvuru işleminin ardından ÖDEMELER ekranı üzerinden katılınacak oturum sayısı ücretleri de online olarak ödenebilecek. Başvuru yapıp, ücret ödemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

KPSS LİSANS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Süper Kanal TV