İNEGÖL KAFKAS GÜRCÜ KÜLTÜRÜ BATUM EKRANLARINDA!

Dernek Başkanı Recep Küpçüoğlu, Gürcistan Achara Televizyonu'nda İnegöl'ü, derneğin çalışmalarını ve gelecek projelerini anlattı.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına çalışmalarını uluslararası platformlara taşımaya devam ediyor.

Dernek Başkanı Recep Küpçüoğlu, Gürcistan'ın Batum kentinde yayın yapan Achara Televizyonu'nun Yeni Sabah (ახალი დილა) programına konuk oldu.

İnegöl 10. Kitap Günleri'nde ilk 3 gün coşkulu geçti
İnegöl 10. Kitap Günleri'nde ilk 3 gün coşkulu geçti
İçeriği Görüntüle

Programda derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler, kültürel çalışmalar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler paylaşan Küpçüoğlu, derneğin 50'nci kuruluş yılına özel önemli sürprizlerin de hazırlık aşamasında olduğunu ifade etti.

50'nci yıla özel sürprizler geliyor!

Gürcü kültürünün ve geleneklerinin yaşatılması için desteklerini esirgemeyen, gerek Gürcistan'da gerekse Türkiye'de yaşayan hemşerilerine teşekkür eden Küpçüoğlu, kültürel mirasın korunmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

İnegöl'ün ekonomik ve sosyal değerlerine de değinen Küpçüoğlu, özellikle ilçedeki mobilya sektörünün tanıtımına vurgu yaparak İnegöl mobilyasının uluslararası alanda daha fazla tanınması gerektiğini belirtti. Ayrıca herkesi İnegöl'e davet ederek ilçenin tanıtımına katkı sunulması çağrısında bulundu.

Vatandaşlık talebini de gündeme taşıdı

Programın sonunda ise dernek üyelerinin ve Gürcü halkının vatandaşlık taleplerini dile getiren Küpçüoğlu, bu konudaki beklentileri televizyon ekranlarından kamuoyuna aktardı.

İnegöl'den Batum'a uzanan bu buluşma, yalnızca bir televizyon programı olmanın ötesinde; kültürün, ortak geçmişin, dayanışmanın ve hemşerilik bağlarının uluslararası platformda ifade edilmesine de vesile oldu.

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, yarım asırlık kültürel mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Bülten