Bursa'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 'Çığda Arama ve Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirildi. Tatbikata Gürsu Arama Kurtarma Ekibi (GÜRAK) da aktif olarak katıldı.

Senaryoya göre, çığ altında vatandaşların kaldığı varsayılırken ekipler, çığ altındaki afetzedelerin tespiti, sinyal arama, hassas sondalama, kontrollü kazı, medikal müdahale ve güvenli tahliye aşamalarını sahada uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Tatbikatın amacı, çığ arama kurtarma kapasitesini geliştirmek, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek, ortak müdahale kültürünü yaygınlaştırmak ve operasyonel hazırlık seviyesini yükseltmek olarak açıklandı. Ayrıca ekipler, olay bölgesine hızlı intikal, olay yeri yönetimi ve ekipler arası koordinasyon gibi kritik alanlarda yeteneklerini test etme fırsatı buldu.

Bursa Büyükşehir'den kadınlara hak bilinci desteği
Bursa Büyükşehir'den kadınlara hak bilinci desteği
İçeriği Görüntüle

AFAD yetkilileri, tatbikatın acil durumlara hazırlık açısından büyük önem taşıdığını ve ekiplerin sahada edindiği deneyimin gerçek operasyonlarda etkin müdahaleyi artıracağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi