İnegöl'de et fiyatları kasapta son bir ayda 6 lira yükseldi. Et fiyatlarının yükselmesine rağmen vatandaşlar son zamanlarda kasaplara akın ediyor. Fiyatların yükselmesinin Korona virüsüyle alakasının olmadığı belirten kasaplar hayvan pazaları kapandı piyasada hayvan yok bundan dolayı fiyatlar yükselmeye başladı.
Kıyma 56 lirayı bulurken kuşbaşının fiyatı ise 60 lira oldu. Kasaplar et fiyatlarındaki artışı, et ithalatının durmasına ve yerli üreticinin hayvanlarını kesime göndermemesine bağlıyor.

İnegöl'de faaliyet gösteren bir kasap yaptığı açıklamada şunu söyledi. Fiyatlar virüsüyle alakası yok bence kesim yapılacak hayvan bulamıyoruz bundan dolayı bizde anlamadık bir hafta içerisinde ilk kez biranda et fiyatlarına 5-6 lira zam geldi. Hayvanpazarları virüs nedeniyle kapatıldı piyasada kesilecek hayvan kalmadı bence fiyatların bu kadar yükselmesinin sebibi bu. Diğer taraftan virüsle birlikte vatandaşların ete rağbeti dahada fazlaştı. Her gelen bir kaç kilo alıyor son zamanlarda işlerimiz yoğun olmaya başladı.

Et almaya gelen vatandaşlar ise piyasada hayvan kalmayınca fiyatlar yükselmeye başladı buda tabi ki biz vatandaşlara yansıyor. Daha önce fazla et almazken artık kilo kilo alıyoruz et kalmayacak diye. Virüsüyle birlikte et tüketimini dahada artırdık insan sağlığı önemli fiyatlar yüksek ama yapacak bir şey yok. Böyle olunca fiyatlar arttı" dedi.