İnegöl Belediyesi Kent Müzesi 138 sergisinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 6 Eylül İnegöl’ün Kurtuluşunun 99.yılı münasebetiyle “Zafer ve Kurtuluş” adıyla özel ve anlamlı bir sergiyi ilçe halkıyla buluşturdu. Sergi, 30 Ağustos Pazartesi günü saat 14.30’da İnegöl Belediye Başkan Alper Taban, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI VE 6 EYLÜL İNEGÖLÜN KURTULUŞUNU KUTLUYORUZ

Zafer ve Kurtuluş Sergisi’nin açılışı öncesi bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’ Bu hafta bildiğiniz gibi ülkemizde 30 Ağustos ve Zafer Bayramını hep birlikte kutluyoruz. Ülkemiz için gerçekten önemli bir gün. Beraberinde arkasından 6 Eylül İnegölümüzün kurtuluşunu birlikte kutlayacağız. Sergimizde çok değerli gazilerimizi ve çok değerli büyüklerimiz bizlerle birlikte. Belki bizler yaş olarak yettiğimiz kadar bir şeyler hatırlıyoruz ama canlı olarak tarihi yaşayan gazilerimiz bizler için önemli. O mücadelenin içinde yer alan büyüklerimizde var. Öncellikle bizleri kırmayarak burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

SERGİDE MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNİN ESERLERİ YER ALIYOR

Sergide Milli Mücadele dönemi en ince ayrıntısına kadar eserlerin yer aldığını ileten Başkan Alper Taban, ‘’ Zafer ve Kurtuluş Sergisi adı altında bir sergi açıyoruz. Bu sergi tabi ki bizim buradaki 138’inci sergimiz olacak. Zafer ve Kurtuluş diyoruz çünkü bugün ifade ettiğimiz gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı. Hem de beraberinde 6 Eylül günü İnegöl’ün kurtuluşuyla ilgili her ikisinin de 99’uncü yılına itafhen burada arkadaşlarımız çok güzel eserleri sizler için hazırladılar. Sergimizde Milli Mücadele dönemini en ince ayrıntısına kadar ortaya koyan gazete kupürleri, belge ve vesikalar, madalyalar, üniformalar, askeri malzemeler ve fotoğrafları görmüş olacağız.’’ dedi.

15 EYLÜL’E KADAR İZLENİME AÇIK OLACAK

Zafer ve Kurtuluş Sergisi’nin 15 Eylül tarihine kadar İnegöl Belediyesi Kent Müzesi’nde vatandaşların izlenimine açık kalacağını ileten Başkan Alper Taban, serginin dijital ortamdan da takip edilebileceğini söyledi. Başkan Alper Taban konuşmasının devamında, ‘’15 Eylüle kadar sergimiz açık kalacak  Bu sergiyi aynı zamanda dijital olarak da takip etmek mümkün. İsteyen vatandaşlarımız https://dijitalkitap.inegol.bel.tr/ adresinden takip edebilecekler. Hemen takip edecek günlerde de 17 Eylülde de Gaziler günümüzde de özel kahramanlar sergimiz olacak. ‘’ dedi

İNEGÖL TARİHİNDEN EN İNCE DETAYLAR

İnegöl tarihinin en ince detaylarının sergide yer aldığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Tabi burada çok materyalimiz var. İnegöl de İzmir işgalini protesto etmek için 16 Mayıs 1919’da 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen miting haberleri, 6 Eylül de İnegöl’ü yunanlardan kurtaran Türk ordusunun başında yer alan Şükrü Nail Paşanın fotoğrafları, 1’inci ve 2’inci İnönü Zaferinin krokileri var. Küçük Kamil’e ait fotoğraflar var. Özellikle Milli Mücadele döneminden bugüne ülkemizin var olması ve beraberinde bu bağımsızlığı, bu özgürlüğü, bu vatanın kazanılması noktasında emeği olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzeri tüm silah arkadaşlarına ve can veren tüm milletimizi rahmetle anıyorum.’’ dedi

SERGİMİZE ÖZEL MİSAFİRLERİMİZ KONUK OLDULAR

Sergi açılışında özel misafirlerinde yer aldığını ileten Başkan Alper Taban, ‘’Zafer ve Kurtuluş Sergimizde özel misafirlerimiz bizlerle birlikte. Akıncı Müfrezesi Komutanı Hüsnü Güven adına torunu Adil Can Güven, Dönemin Belediye Başkanı Laz İsmail Efendi adına Cem Kibaroğlu, İstiklal Savaşı Gazisi Ali Rıza Sakarya adına kızı Ferhunde Sakarya, Atina’ya sürgüne gönderilen Muharip Asker Hasan İsmet Memiş adına oğlu İbrahim Memiş, Kadıyoran Osman Ağa adına torunu Osman Ufuk Berker, İstiklal Savaşı Gazisi Mehmet Ceyhan adına kızı Emine Coşkun, İstiklal Savaşı Gazisi Mecit Altan adına oğlu Ahmet Altan, İstiklal Savaşı Gazisi Şakir Çavuş adına oğlu Selim Şen sergimizin açılışına katılım sağladılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' ’dedi.

Konuşma sonrası sergi açılışı için kurdele kesildi. Ardından ise Başkan Alper Taban sergi salonunu gezerek fotoğrafları inceledi. Başkan Alper Taban son olarak Zafer ve Kurtuluş Sergisi’ne katılım sağlayan misafirlerle bir süre sohbet etti.