Alınan bilgilere göre inegöl'de ikamet eden Musa Koçak kendisine ait çiftlikte hobi olarak baktığı tavukları rahatsızlanınca inegölde bulunan bir veterinere gidip ilaç aldı. Aldığı ilacın alıp tavuklara verdikten bir müddet sonra telef olmaya başladı. Biranda neye uğradığını şaşıran Koçak soluğu ilacı aldığı veterinerden aldı. Ancak iddiasına göre veterinerin kendinden kaynaklanan bir sorun olmadığı belirterek ilaç firmasıyla irtibata geçmesini istedi. Bunun üzerine Musa Koçak ilacı piyasaya süren firmayla irtibata geçti. Bir süre sonra ilaç firması kendisine telefonla dönüş yapıp, bu ilacın kanıtlı hayvanlardan kullanılamayacağını söylemesiyle ikinci şoku yaşadı. Verilen ilaç nedeniyle 21 tavuğu telef olurken, 2 horuz 3 tavuğu ise yoğurt yedirmesi üzerine kurtarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Musa Koçak şunları söyledi. Tavuklar bit olduğu için ilaç firmasına gittim. Bana Hezinon diye bir ilaç verdi. Bana her hangi bir uyarı yapılmadı. Bir gün sonra gelip tavuklarımı ilaçladım bir saat sonra tavuklarımı telef oldu. Adamın mekanına gittim kardeşim tavuklarım öldü, adam bana yapacak birşey yok arap sabunu al yıka diye cevap verdi. Gelip tavuklarımı arap sabunuyla yıkadım ama kurtulamadılar.

Tekrar gittim kendisinden bana fiş verin sizi mahkemeye vereceğim fişde vermediniz. İsteğiniz yere şikayet et hiçbir şeyde tutturamazsınız. Benim maddi ve manevi tazminatım kim ödeyecek. Ben tiksindim hobi bahçesinden. Ben ilaç firmasını aradım bana dönüş yaptılar. Kesinlikle beyefendi üzerinde yazar ama ben 60 yaşındayım orayıda okuyamadım. Küçükbaş kanatlı hayvanlarda kullanılamaz diye ilaç firması bana dönüş yaptı. Bu ilacı kedi, köpek koyun gibi hayvanlarda kullanırsın ama kümes hayvanlarında kullanamasın. Ben tekrar ilaç firmasını aradım telefonlar söyledim. Kardeşim beni yaktığınız başkasını yakmayın ama bana verilen cevapta o benim sorunum sizi ilgilendirmez diyerek telefonu kapattı. Ben sonuna kadar kendinden davacıyım. Az daha kendimde ölüyordum. Onların söylediği dozda suya karışım yapsaydım bende ölürdüm. Ellerim her yerim kızardı. Eve gelip yoğurt falan yedikten sonra ancak kendime geldim diye konuştu.

Musa Koçak'ın eşi Nevin Koçak'ta eşim kendisine hobi olsun diye cins tavuklar besliyordu. Zamanın belirli bölümünü gözü gibi baktığı tavuklarla geçiyordu. Tavuklar hasta oldu diye ilaç aldı verdi. Ancak verilen yanlış ilaç nedeniyle onlarca tavuğumuz telef oldu. Yazıktır günahtır. Çok üzüldük biz maddi olarak birşey beklemiyoruz. Manevi olarak gerçekten çok çöktük. Karşı tarafından bize verdiği cevap bizleri çok üzdü. Kendisinden davacı olacağız. Allah göstermesin eşimi zamanında aramasaydık belki onunda şimdi kaybedebilirdik. Bu ilaç nedeniye bir kişinin öldüğünü ilaç firması bizlere söyledi. Gerçekten şoktayız diye konuştu.