Uzun zamandan beri gündemde olan BURULAŞ´a ait sarı otobüslerin Bursa-İnegöl arasında toplu taşıma hizmeti vermesi konusu nihayete erdi. Dün Bursa´da gerçekleştirilen toplantı da otobüslerin İnegöl´e sefer yapmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile bir araya gelen İnegöl-Bursa arası yolcu taşımacılığı yapan Turizm ve kooperatif başkan ve yöneticileri konuyu masaya yatırmışlardı. Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda gündeme gelen çekince ve endişeler dün Bursa´da yapılan toplantıda BURULAŞ yetkililerine iletildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile Turizm ve Kooperatif Başkanlarının katıldığı toplantıda sarı otobüslerin Bursa-İnegöl arasında sefer yapması konusu görüşüldü.

EN YOĞUN SAATLER İNDİRİMLİ

Toplantı sonucunda BURULAŞ´a ait 85 kişi kapasiteli iki adet sarı otobüsün, öğrencilerin okula, işçilerin fabrikalara giriş-çıkış saatlerinin en yoğun olduğu sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer yapmasına karar verildi.

SEFERLER 15 GÜNE BAŞLIYOR

Toplantının ardından alınan kararlar hakkında bilgi veren İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Sarı otobüslerin Bursa Doğu Garajı ile İnegöl Şehirlerarası otobüs terminali arasında çalışacağı, binişlerin BUKART ile yapılacağını bildirdi. Sarı otobüslerin 15 gün içerisinde hizmete başlayacağını bildiren Başkan Korkmaz, “İnegöl şehirlerarası otobüs terminalinde BUKART dolum noktası oluşturulacak. Ücret konusunda henüz kesin bir karar alınmadı ancak, seferber başlayana kadar bu konuda netleşecek.” dedi.

AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Sarı otobüslerin hizmete başlamasıyla şu anda bu işi yürüten kooperatiflerin mağdur olmayacağını aktaran Korkmaz, “Bu konuyla alakalı yakından ilgilenen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş İnegöl halkının ve esnafının arkasında durmuştur, çıkarlarını göz önünde bulundurmuştur. Konunu sağlıklı şekilde çözüme kavuşmasını sağlayan ve esnaf ile vatandaşın mağdur olmaması adına gerekli girişimleri yapan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş başta olmak üzere BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy´a ve Kooperatif başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Alınan karar hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: Süper Kanal TV