Kuraklık bir yandan Havaların sıcak gitmesi herkesi tedirgin ediyor. Buğday tarları suya hasret kaldı çiftçiler ise bu doğal affet karşısında elleri kolları bekliyor. Bazı çiftçiler buğdaydan bekledikleri alamayınca yeniden tarlalarını sürerek ekim yaparken kimi ise ekmekten vazgeçti. İnegöl'de çekilen görüntülerde herşeyi ortaya koymaya yetti.
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik Konuyla ilgili yaptığı açıklamada  şunları söyledi. Bu mevsimde en çok buğdaylar etkilenmiş durumda kuraklıktan dolayı. İnegöl'de 80 bin dekarlık bir buğdayımız var böyle giderse büyük bir sıkıntı yaşayacağımız kesin. Şuanda bile buğdayda yüzde 40 civarında bir fire var aşırı kuraklıktan dolayı. Hatta bazı çiftçilerimiz buğday tarlalarını sürdü bile ya bir daha ekecek yada önümüzdeki seneye ay çekirdeğine bırakacak. Saman fiyatların yüksek olması aşırı derecede buğday ekimine yöneltmişti çiftçiyi bu senede böyle bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Bundan sonra olan oldu şimdi bundan sonra inşallah bol yağmur ve kar bekliyoruz. Görüyorsunuz karşımız Uludağ orada bile doğru düzgün kar yok normal şartlarda geçen yol hem burada hemde dağlarımız karla kaplıydı ama bu yıl yok. Ben doğdum doğalı ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Barajlar göletler dereler bomboş kaldı.  Allah sonumuz hayretsin. Bu yıl yağışlar olsaydı buğdaydaki geçen sene ki rekoru geçeceğimiz tahmin ediyorduk ama  maalesef yüzde 40 civarında bir zarar gözüküyor şuanda İnegöl'de.
  Mevye ağaçları erken çiçek açtı
Çelik havaların sıcak etmesi nedenliye bazı meyve ağaçlarında çiçek açtığını belirterek  konuşmasını şöyle sürdürdü. Göletler boş, yeraltı suları azalıyor bahar'dan itibaren tüm ürünler bunlardan etkilenecek. Böyle giderse bir felaket olur. İnşallah Rabbim en kısa sürede bol bereketli kar yağmur gönderir. İnegöl'de 140 bin dekarlık alanda meyve üretimi de yapılıyor  bu sıcaklarda meyvelerinde uyanmaya gittiğini görüyoruz buda başka bir tehlikenin boyutu.
İnegöl'de buğday ekimi yapan çiftçilerden Zakir Özonan ise şunları söyledi. Tüm dünya bir kuraklık geçirmekte hava şartları nedeniyle maalesef bizim ilçemizde kuraklık vurdu. Görüyorsunuz buğdaylarının durumunu şimdi imkanları olan suluyor ama olmayan ne yapacak. Bayırları görüyorsunuz hiç bir yeşerme yok her ekim ayında bu bayırlar 20 CM kadar yeşeriyordu. Biz devletimizden çiftçilerimizin kredi borçlarını ertelemelerini faizlerinin silinmesini istiyoruz çiftçi şuanda boğulmaktadır ve zor bir durumda.

Editör: Süper Kanal TV