Gündüz programında, sanayi esnafını ve Ertuğrulgazi Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden EROĞLU eve ekibi, akşam programını kırsal mahalle ziyaretleriyle sürdürdü. Ziyaretleri sırasında projelerini de anlatan Eroğlu “İnşallah İnegöl’ün her derdine derman olacak proje ve çözüm paketlerimizi tespit ettik. Bu anlamda projelerimizi dokuz ana başlıkta topladık. Bunlar; Düzenli ve Sağlıklı Şehir, Konforlu Ulaşım, Çevre ve Temiz Su, Halkla İletişim ve İstişare, Gençlik ve Gelecek, Sosyal Belediyecilik, Engelsiz Yaşam, Büyük Evimiz İnegöl’ümüz ve Başkan Bizi Dinlesene projelerimizdir” dedi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İSRAF KALEMLERİNİN TESPİT EDİLMESİ VE DURDURULMASI”

            Projelerin hayata geçirilmesinde bir bölgeye özel veya sadece bir soruna özel herhangi bir öncelik sıralaması olmadığını dile getiren Eroğlu: “Elbette biz göreve gelir gelmez çözülecek somut bir sorun yok. Göreve başladığım gün, sokaktaki çukur kendiliğinden kapanmaz, musluktan akan su bir anda kaliteli olmaz tabi ki. Onun için bizim öncelikli çözeceğimiz sorun yönetici kadrosundaki her arkadaşımızın zihnine cepsiz ceketi giydirmek olacaktır. Bunun temelinde de istişare anlayışı vardır. Onun için biz istişare edeceğiz, öncelik sıralamasına göre sorunları yazacağız ancak somut bir önceliğimiz var ki o da öncelikle belediye bütçesini inceleyerek israf kalemlerini tespit edip tedbirler alacağız ki icraat için kasamızda paramız olsun.” dedi.

“HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN”

 Son günlerde yaşanan istifa polemiğiyle ilgili görüşleri sorulan Eroğlu; “Ben, Alper TABAN beyin şahsını severim, sayarım. Onun için somut bir olgu olmadan, doğrudan bu şekilde itham edemem. Sayın Hakan Özdemir in de kamuoyuyla paylaştığı fotoğraflar var. Konu ile ilgili kararı adli ve idari merciler incelerler. Ama benim üzerinde durduğum nokta başka. Bugün bunları tartışıyor olmamız gerçekten yazık. Ancak bunun böyle olacağı da başından belliydi. Bakın daha siyasi propaganda dönemi başlamadan bilboardlarda ilk Alinur AKTAŞ’ı gördük. Canla Başla Bursa sloganı ile Büyükşehir Belediyesinin logosu ve bütçesi ile tüm bilboardlara girdi. Yetmezmiş gibi birçok noktaya ilave bilboard yaptırdı. Akabinde CHP adayı Mustafa Bozbay. Mustafa sloganı ile o da bilboard reklamlarına başladı. İlk etapta belediye logosuz olan ilanlar belli bir süre sonra Nilüfer Belediyesi logosu ile yayımlandı. Sonra İnegöl Belediyesi de kendi logosu ile reklam verdi bilboardlara. Yarısında Alper TABAN beyin fotosu, diğer yarısında “Gönülden Bağlıyız” sloganı. Her ne hikmetse “Gönül Belediyeciliği” ile tesadüf olmuş. Alper Taban da, Alinur AKTAŞ da ve Mustafa BOZBEY de işin başında belediye bütçeleri ile bu yarışa girdiler. Belediye logosuyla, milletin parası ile yapmayın bari dedik. Ne dedi bize Sayın Alper Taban: “Ben reklam meraklısı biri değilim. Böyle bir tarzım olmadığımı herkes bilir.  Vatandaşlarımıza söylemlerimizi, sloganlarımızı, yapmak istediklerimizi paylaşıyoruz. Bu noktada en mütevazi belediye başkanı olduğumu düşünüyorum.” Şimdi de belediyemiz kapı kapı broşür dağıtıyor. Ne hikmetse beş yıldır kapımıza gelmeyen broşürler, seçime 1 hafta kala gelmeye başladı. Şu telefonumuza AKP’li belediyelerden ve başkan adaylarından her gün defalarca mesaj geliyor. Herkes elini vicdanına koysun. Görünen o ki, bütçeden milyonlarca lira seçim yardımı alan partileri bu rakamlar tatmin etmemiş ki, milletin bütçesinden reklama devam ediyorlar. Yazıktır, günahtır. Milletin bütçesiyle reklam çalışması olmaz” dedi.

Editör: Süper Kanal TV