Mobiliyum AVM içerisinde hizmete giren Marrion Hotel 15 Ocak 2016’da açılışı yapılacak. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Marrion Hotel ortaklarından Mehmet Çetin, “Bütün birimleriyle beraber 15 Ocak’ta inşallah bir aksilik olmazsa otelimizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Önceki gün Marrion Hotel Operasyon Müdürü Orhan Acar ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Marrion Hotel ortaklarından Mehmet Çetin, hedeflerinin 15 Ocak 2016’da otelin resmi açılışını yapmak olduğunu belirterek, “Şuan misafir kabul etmeye başladık. Hem personelimizi eğitmek hem kendimizi denemek adına misafir kabul ediyoruz. Bütün birimleriyle beraber 15 Ocak’ta inşallah bir aksilik olmazsa otelimizin açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

15 BİN METREKARE KAPALI ALAN

Otelin 15 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Mehmet Çetin, “İnegöl’ün en yüksek binası. İnegöl’ün bir silueti diyebiliriz. Özellikle yoldan geçenler bir binadan ziyade İnegöl’ü anlatırken, bir fotoğraf konulacaksa, o fotoğrafın içine girecek bir bina yapıldı. Biz bu binada Bursa’nın önde gelen mimarlarıyla çalıştık. Hasan Sözüner bizim mimarımız. Bursa stadını, Bursa Adalet Sarayını yapan bir mimardır. Türkiye çapında bir üne sahip bir mimar. Burada bizim yatırımı yapmamızın en büyük sebebi Mobiliyum AVM’nin burada olması ve bir kompleksin içinde yer alması. Tesiste dediğimiz gibi 15 metrekare kapalı alanımız var. Bin 200 metrekarelik bir spa merkezi tasarladık. Zemin katımızda 8 tane bağımsız dükkan var. Çeşitli firmaların yanında birkaç finans kurumu da getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 600 metrekarelikte bir lobimiz var. Birinci katta kahvaltı salonu, 2 tane çocuk oyun alanı, bir adet 500 kişilik düğün salonu olarak da kullanılabilecek balo salonu. Onun üzerinde de 800 kişiyi ağırlayabileceğimiz tamamen kolonsuz, çok şık bir tasarıma sahip bir balo salonumuz daha olacak. Balo salonlarının ulaşımı otele girmeden sağlanacak. 4 tane toplantı odamız var. Toplantı odaları büyütülüp, küçültülebilen odalar. 121 tane odamız var. 14 tanesi süit oda, diğerleri standart ve delüks oda olarak ayrılıyor. Bir katımızı tamamen fitness ayırdık. Bay ve bayan beraber ya da ayrı hizmet verebileceğimiz yerler belirledik. Fitness diğer otellerde atıl olarak değerlendirilir. Bodrumda veya kapalı alanlarda yapılır. Biz bunu farklı boyuta taşıdık. Çünkü etrafımız 3-4 tane AVM var. Buralarda ki arkadaşlar fitnessa gelsinler, bir teşvik olsun mahiyetinde 12’nci katımızı fitnessa ayırdık. Kapalı bir alanda değil, İnegöl ve dağ manzaralı bir alanda fitness yapacaklar. Bir koşu bandında koşmaktan ziyade, daha doğal bir ortam sağlamaya çalıştık. Onun üzerinde de bir alakart restoran. İnegöl’ün böyle bir restorana her zaman ihtiyaç olduğunu duyduk. Çünkü hepimizin misafirleri geliyor. Evet İnegöl köfte şehri. Zaten biz onu aşağı da Ahmet Et İnegöl Köftecisiyle tamamlıyoruz. Bunun yanında misafirlerimiz sabah, öğle ve akşam köfte ikram edemeyiz. Seçkin dünya mutfaklarından sunum yapabileceğimiz, Türk ve saray mutfağını sunabileceğimiz bir alakart restoran tasarladık. Bu 13’ncü katımızda dağ ve İnegöl manzarası eşliğinde misafirlerimize sunum yapacağız” dedi.

SONSUZLUK HAVUZU

13’ncü katta açık bir havuz yaptıklarını belirten Çetin, “Sonsuzluk havuzu dediğimiz bu havuzda su aşağıya akıyor gibi gözüküyor. Bu dünyada 3-4 tane binada ve otelde denenmiş bir sistem. Bizim ki çok büyük değil. Bunun örneği ilk Singapur’da var. Çok

devasa bir yapı. Bizim alanımız ona müsait değil, ama İnegöl’e yeteceğini düşündüğümüz bir hizmet. Bunun yanında bir de terasımızda nargile kafe düşündük. Malum misafirlerimiz çoğu Arap ülkelerinden geliyor. Ve Arapların böyle bir talebi oldu. Bu birimleri tasarlarken İnegöl yatırımcısının fikirlerini aldık. Fetness üyeliği olan arkadaşlar havuzdan da istifade edecekler” diye konuştu.

BÜTÜN BİRİMLERİMİZ İNEGÖL HALKININ HİZMETİNDEDİR

Otelin bütün birimlerinin İnegöl halkının hizmetinde olduğunu ifade eden Çetin, “Biz bu yatırımı sadece ticari düşünerek yapmadık. Ticaret yapacağız, para kazanacağız, yatırmış olduğumuz maliyeti geriye alacağız ama buranın İnegöl’e değer olması gerekiyor. İnegöl halkının buranın her biriminden istifade ediyor olması lazım. Biz çocukluğumuzda hatırlarız 5 yıldızlı otellerin önünden geçemezdik. Çoğu insan bunu yaşamıştır. 5 yıldızlı bir otele girerken çekinirdik. Onu kaldıracağız. Aslında bu otel sadece bir yatırım, burada ki işadamlarına değil, mesela önümüzdeki hafta burada ki bir özel okuldan öğrenciler gelecekler. Burası halka açık bir yer. Burası İnegöl’ün malı, sadece bizim malımız değil” dedi.

İNEGÖLLÜYÜZ

Otel yatırımını Amerika’da ki kazanımlarıyla yaptıklarını belirten Mehmet Çetin, “Bu otel Mobiliyum AVM’nin planladığı, projesini çizdirdiği, temelini attığı bir yatırımdı. Ben ilk şirketimiz Amerika’da kurdum. Ticarete Amerika’da başladım. Burada ki otel yatırımımı da Amerika’da ki kazanımlarımızla yaptık. Ben buranın hissedarıyım, tek sahibi değilim. Yönetim Kurulu Başkanımız Doktor Fatih Dağdelen. İstanbul’da ikamet ediyor. Dora Hospital’ın da sahibi. Dora Hostipalle yüzde 50 ortaklığımız var. Dolayısıyla İnegöllü bir firma değiliz. Fakat İnegöllüyüz. Bazı yayın organlarında şunu görmüştük. Kanadalı bir yatırımcı oteli satın almış, Acun Ilıcalı ortak olmuş. Kanadalı değiliz, şirketimiz, kazancımız Amerika olduğu için böyle yanlış anlaşılma olmuş. Acun Ilıcalı buraya ortak olmadı. Kendisi Fatih beyin aile dostudur. Giderler, görüşürler. Bu tarz bir ilişkiden insanlar farklı yorumlamış olabilirler” diye konuştu.

KESİNLİKLE ALKOL SERVİSİ YAPMIYORUZ

Çetin, “Biz bu yatırımı yaparken, sahip olduğumuz bir dünya görüşü var. Bunun yanında da tabi ki ticaret ve bir yatırım yapıyorsunuz. Bir fizibilite araştırmamız var. Dolayısıyla bu fizibilite araştırmamız neticesinde bizi yönlendiren, bu yatırıma niyet etmiş olan arkadaşlarında niyetleri de burada alkolsüz bir otel açmak. Biz de burayı alırken, bizim de aynı niyette insanlar olduğumuzu kendilerine bildirdik. Dolayısıyla onlarda bize sahip çıktılar. Daha da sevindiler. Herhangi birisine burayı vermektense, bizim gibi düşünen insanların burada bu yatırımı yapmasını daha makul gördüler ve biz bu şekilde ilerledik. Hedefimiz şu; biz insanların hiçbir dini yada farklı görüşün kritiğini yapmıyoruz. Sadece bizim duruşumuz budur, biz alkol satmıyoruz. Lakin ben odamı kiralamışım, misafirim elinde alkolüyle gelmiş, alkolünü almış, bu beni ilgilendirmiyor. Taşkınlık yapmadığı müddetçe, ahlak polisliği yapamazsınız. Biz burada odamızı kiralıyoruz, içeride ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Fakat biz kesinlikle ve kesinlikle alkol servisi yapmıyoruz. Maliyetle ilgili net bilgiler vermek istemem. Fakat bizim hesapladığımızın 3 katı maliyet oldu” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV