AGD İnegöl Şube Başkanı ​​​Yakup Tokgöz  yaptığı açıklamada şunları söyledi. Kıymetli İnegöllüler Kudüs tüm Müslümanların ortak derdidir. Kudüs kıyamete kadar inananlara ortak imtihandır. Filistin topraklarının, çevresi mübarek kılınmış Mescidi Aksa’nın işgal altında olması, Mescidi Aksa’nın altının Siyonistlerce oyulması sadece Filistinlilerin değil Tüm Müslümanların sorumluluğundadır.
Filistin konusunda bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının ve Müslüman devletlerin ayrı ayrı sorumlulukları vardır. Bireyler dualarıyla, maddi ve manevi yardımlarıyla Filistin’e destek olma çabası içinde olmalıdırlar. Sivil toplum kuruluşları her fırsatta Kudüs davamızı canlı tutacak faaliyetler düzenler, Kudüs’ü hem fertlerin hem de basının gündemde tutar, maddi yardımları organize eder. Müslüman devletler ise tüm bu çalışmaların ötesinde daha etkin adımlar atmalıdır. Rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail güçten anlar. İsraile anlayacağı dilden cevap verilmelidir.
Müslüman devletler, özellikle İslam âlemine liderlik yapması gereken Türkiye, israili kınamaktan öteye geçmeli yol haritası belirlenmeli ve fiili adımlar atmalıdır. Filistinde yaşananlar her fırsatta uluslar arası ortamlarda gündem yapılmalı. D8 ler İslam birliği söylemi ile fiili kararlar almaya davet edilmeli. Onca yaşanan sıkıntılara rağmen israille ticari ilişkilerin her geçen gün artıyor olması dikkatle değerlendirilmelidir. İsrail her tacizinde Müslümanların tahammülünü ölçerken bizler kınamaktan öteye geçip artık tahammülümüzün kalmadığını israile hissettirecek adımlar atmalıyız. Ramazan ayında Mescidi Aksa çevresi bombalanırken kahraman meclisimizin Kudüs’le ilgili acil toplanmaması ayrıca üzücüdür. İsraille normalleşme adımları değil israili aklını başına getirecek adımlar atılmalıdır. Askeri ve stratejik adımlar, ticari ilişki ve anlaşmalar tekrar gözden geçirilmeli ve israilin zulümlerinin önüne geçilmelidir. Mescidi Aksa Müminlerin izzetidir. Aksa’nın içinde artık katil israil askerlerinin ayak izlerini görmek istemiyoruz.Peygamber efendimiz aleyhisselam Mescidi Aksa eteklerinde kıyamete kadar düşmana karşı sabit duracak cihad edecek bir topluluğun olacağını bildiriyor. Filistinliler kıt imkânlara rağmen terörist israile karşı sorumluluklarını yerine getiriyor. Bizler de fert, sivil toplum kuruluşları ve devlet olarak maddi, manevi ve fiili sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.
Özgür Kudüs’e tez zamanda ulaşma duasıyla bugün ilk kıblemiz olan Kudüs’ümüzü bir kere daha hatırlamak Kudüs davamızı canlı tutmak için Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak Kudüs konulu fotoğraf ve çalışmaların olduğu sergimizi açıyoruz. Katılan ilgi gösteren herkese teşekkür ederim.
 
​  ​

Editör: Süper Kanal TV