Kosova Eğitim Kurumları ilkokul öğrencileri sivil savunma etkinlikleri kapsamında yangın söndürmetatbikatı yaptı. Uygulamalı olarak yapılan tatbikatta öğrenciler binanın boşaltımı, yangın sırasında yapılması gereken doğru hareketler, yangın döndürme tüpünün kullanımı gibi hayat kurtarıcı bir çok bilgi elde ettiler.
Kosova Eğitim Kurumları Sivil Savunma Kulübü Yönetici Öğretmeni Talat BALCI; “Öğrencilerin mutlaka bilinçlenmesi gereken konulardan birisi de afet yönetimidir. Afet sırasında neler yapacağını bilen bir birey kendisini ve etrafındaki kişileri mutlaka doğru yönlendirir ve kaybı en aza indirir. Biz kurum olarak düzenli aralıklarla bu tatbikatları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Tatbikat sonrası konuşan Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol BAŞTÜRK; ”Kosova Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi hemen hemen her konuda bilinçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Yangın, deprem vb. afetler sonrasında can ve mal kayıplarının büyük çoğunluğu bilinçsizce yapılan müdahaleler ya da uygulamalar sonrasında meydana geliyor. Biz de bu sebeple öğrencilerimize olası bir yangın durumunda yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak gösterdik. Geçtiğimiz hafta da okul olarak büyük kapsamlı bir deprem tatbikatı yapmış ve binayı 1.40 saniye gibi rekor bir sürede boşalmıştık” dedi.
Editör: Süper Kanal TV