Kosova Eğitim Kurumları açıldığı günden beri doğa konusundaki hassasiyetini ve ilgisini yaptığı etkinliklerle ortaya koymuştu. Bu yönde çalışmalarını sürdüren Kosova Eğitim Kurumları başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Yeşil Bayrak kazanmayı hak eden Bursa’daki üç ortaokuldan birisi oldu.Yeşil Bayrak ödülü13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Koleji Konferans Salonunda düzenlenen törenle Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim Kosova’ya teslim edildi.
Eco Okullar projesi kapsamında çalışmalarını geçtiğimiz yıldan beri sürdüren Kosova Eğitim Kurumları bu yıl başında Yeşil Bayrak için başvuru yapmıştı. Gerekli denetlemeler ve çalışmaların ardından gelen bu ödül kurumda büyük sevinç yarattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan okul Fen Bilimleri Öğretmeni Gizem YILMAZ şunları aktardı; “Kurum olarak doğa konusundaki hassasiyetimiz kamuoyunun malumudur. Biz Eco Okullar projesini açıldığımız ilk günden beri yürütmekteyiz. Bu kapsamda Yeşil Bayrak için başvurumuzu bu yıl başında yaptık. Bugün bu ödülü Bursa’da kazanabilen sadece üç okul olması ve bunlardan birisinin de biz olmamız sanırım her şeyi çok net anlatıyor” dedi.
Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim KOSOVA ise; “Biz kurum olarak her zaman yeniliklere ve gelişmelere açık olduk. Yapılmayanı yapmak, uzakta görüleni yakın etmek bizim yegane amacımız. Biz gelişmeye, gelişirken de etrafımızı, şehrimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu ödül okulumuzun öğrencilere sunduğu güzel ortamında bir ispatıdır aslında. Kosova Eğitim Kurumları’nın her mensubu bu doğa harikası Yeşil Bayrak sahibi kurumda mutlu olmaya ve huzurlu nefes almaya devam edecektir. İnegöl için, çocuklar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.