Özel Devrim Kosova Ortaokulu Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri seramik atölyeleriyle ünlü Kınık köyünü ziyaret ettiler. Öğrenciler tek tek turnet üzerinde kendi testilerini yaptılar. Seramik ustalarından seramik ve keramik üzerine ayrıntılı bilgi aldılar.

Ayrıca organik köy çiftliklerini gezen öğrenciler organik tarım, arıcılık ve hayvancılık üzerine bilgiler edindiler. Özel Devrim Kosova Fen Lisesi Müdürü Erol Baştürk: Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir. Felsefesiyle kurumumuzun sanata dair faaliyetleri ve aktiviteleri olmazsa olmaz değerlerimizdendir. Kurum olarak sanata ve sanatçıya çok önem veriyoruz.Sanat çalışmalarını her fırsatta destekliyoruz.

Okulumuzdan geleceğin sanatçılarının çıkacağına gönülden inanıyorum.dedi Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer : Okulumuzda kendimize ait bir seramik fırını eşliğinde binlerce seramik ve keramik çalışmasını zaten okulumuzda yapıyoruz. Bu gezinin amacı yapılan bütün sanatsal faaliyetlerin yerinde görülmesini sağlamaktır.dedi.

Editör: Süper Kanal TV