04-07 Mayıs tarihleri arasında 6. THY Bursa Bilim Şenliği’ndeki turnuvaya katılan10 kişilik ekipten Kerem ŞENOL ve Sümeyye TAŞDEMİR ilk gün yapılan dört farklı ön elemeyi geçerek 07 Mayısta yapılan finallere katılmaya hak kazandılar. 720 kişinin yarıştığı turnuvada öğrencilerimiz ilk sekize girerek ilk kez katıldıkları organizasyonda büyük bir başarıya imza attılar.
Ardından Bursa Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Mangala Turnuvası İl Birinciliği Final Karşılaşmaları’nda aldığı başarılı sonuçlar  ileturnuvadan Okul Birinciliği ödülü ile dönen 3/A sınıfı öğrencisi Sümeyye TAŞDEMİR okulunu bir kez daha başarıyla temsil etmiştir.
Konu ile ilgili açıklama yapanKosova Eğitim Kurumları  3/A sınıfı öğretmeni Zeynep BEKTÜRK; ‘’Kasım ayında Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘3.sınıflarda Mangala Oyununu Tanıtma ve Yaygınlaştırma’ projesine katılma kararı aldık ve eş zamanlı olarak her hafta serbest etkinlikler dersimizde oyunu öğrencilerimize anlattık. Strateji ve belleği kullanma gibi farklı düşünme becerileri geliştiren bu oyunu öğrencilerimiz çok sevdi. Bu konudaki eğitimlerimiz önümüzdeki yılda da devam edecektir.’’ dedi.
Kosova Eğitim Kurumları Müdürü Erol BAŞTÜRK ise; Tarihimizde yer almış,önemli bir geçmişi olan ancak unutulmaya yüz tutan mangala oyununun yaşatılması ve yaygınlaştırılması için çocuklarımızın bu oyunları öğrenmesi  lazım.Bizler  geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi  zeka oyunlarına yönelterek, kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıyoruz. Zeka oyunlarını önemsiyoruz. Öğrencilerimizde yaratıcı düşünme becerisi geliştiren her türlü aktiviteye kurum olarak tam destek veriyoruz. Turnuvalarda başarıyla mücadele eden öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.’’ dedi.