İnegöl Belediyesi, ağır kış koşullarında sokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşlara kucak açmaya devam ediyor. Havaların aşırı derecede soğumasıyla birlikte donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kimsesizlere yardım eli uzatan İnegöl Belediyesi, Huzurevi bahçesine konteynır ev konuşlandırırken, burada 6 vatandaşa yemek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının yanında sağlık hizmeti de veriyor.
Ailevi, ekonomik ya da ruhsal nedenlerle sokakta yaşamaya başlayan, parkları, bahçeleri, köprü altlarını, kaldırımları ve bankamatikleri kendine mesken edinen evsizler, İnegöl Belediyesi sayesinde sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Zabıta ekipleri, devriye gezen emniyet ekipleri ya da vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Belediye ekipleri tarafından bulundukları yerden alınan evsizler, hem soğuk havalardan korunuyor hem de sıcak bir yuvaya sahip oluyor. Önce sıcak bir banyo olanağına, sonra da temiz giysilere kavuşan kimsesizler, yemek ve yatak gibi temel ihtiyaçlarının dışında sağlık hizmeti de alabiliyor.

6 KİŞİ SÜREKLİ KALIYOR

Yapılan hizmetle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Bu proje Belediyenin önünde yatan Şaban Kılıç ağabeyimiz için başladı. Kendisi otelde kalamıyordu. Buraya Zabıta ekipleri tarafından defalarca getirilmesine rağmen, burada da kalamadı. Bu süre zarfında sanayi de tomruk aralarında kalan bir kişi vardı. Bu şekilde evi olmayan, sosyallikle alakalı sıkıntıları olan kimsesizler. Burada kalan 6 kişinin tamamı genç. Ama bunlar ne Huzurevinde kalmaya ne de bir otelde kalmaya uygun değiller. Bununla ilgili bir hayırseverden konteynır aldık. İçerisine üç tane ranza koyduk. Şuanda 6 kişi sürekli kalıyor. Bazen bir gecelik kalanlarda oluyor. Burada kalan vatandaşlarımız, Huzurevinde 3 öğün yemeklerini alıp, yiyorlar. Diledikleri zamanda Huzurevinde banyolarını yapabiliyorlar. Giyecek yardımı da yapıyoruz. Ayrıca Huzurevinde görevli olan sağlık memurumuz tarafından sağlık kontrolleri de yapılıyor. Bu hizmetimizde kış şartlarına göre Mart ayı sonuna kadar devam edecek” dedi.

SOSYALLİK KAZANIYORLAR

Şahin, “Sokakta kalan kimsesiz vatandaşlarımıza burada sıcak bir ortam sağlıyoruz. Ayrıca burada kalarak onlara bir sosyallikte kazandırıyoruz. Huzurevi kalan yaşlılarımızla, personelimizle ve cami cemaatiyle sohbet ederek, sosyalleşiyorlar. Sokakta kaldıkları zamanlarda insanlarla iletişim kurmadıkları için asosyal bir yapıya bürünüyorlar. Burada da bu durumu ortadan kaldırmış oluyoruz. Projeye başlamadaki amacımız, ilk olarak soğuktan korumaktı ama bu işleyişten sonra baktık ki, onların sosyal yaşamlarına olumlu etkileri olacak diye düşündük” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV