Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa karayolu üzeri Cerrah kavşağında yapılmaya başlanan yeni uygulamaya Cerrah Sanayi bölgesindeki sanayicilerde tepki göstererek, mağduriyetin giderilmesini istediler.

45 DAKİKA KAPALI KALDI

Bölge sakini ve işadamı Abdullah Ezim, “Kalburt-Cerrah Sanayi bölgesi yerleşim bölgesi ile iç içe, komşu halinde. Sadece yerleşim yerimizde 2 bine yakın nüfus var. Bölgemizde okul olmadığı için bu çocukların hepsi her gün Kalburt dışına, İnegöl´e okula gitmek zorundalar. Bölgemizde 37 tane fabrika bulunmaktadır. Bölgemize günlük 100-120 civarında TIR girmektedir. Alternatif olarak Yenice köprüsünde dönmek istiyoruz fakat TIR´ların boyu uzun olduğu için Yenice Köprülü Kavşağı´nın rehabilite olması lazım. TIR´lar oradan da dönemiyor. Bölgemizde teknik olarak kavşağın kapatılması gerekiyor ise, alternatiflerini üretmeden kavşağı kapatmak çok doğru olmadı. Hem mahalle halkı hem de sanayiciler burada iki gündür çok fazla mağduriyet çekmektedir. Yetkililerin buraya çözüm üretme anlamında en yakın zamanda kavşağımızın tekrar açılmasını istiyoruz. Bu kavşağımızdan eski Cerrah kasabamız ve kasabayı takip eden 10 köyün arabası bu yoldan çalışmaktadır. Yenice köprüsünde bu sabah aşırı yoğunluk oldu, 45 dakika kapalı kaldı. Bunların çözülmesini istiyoruz. Hem sanayiciler hem Cerrah sakinleri hem de köylü ve kasabalılar olarak yetkililerden mağduriyetin giderilmesini rica ediyoruz” dedi.

BELEDİYE MECLİSİ PARMAKÇI DEĞİL

Cerrah  eski Belediye Başkanı ve MHP´li İnegöl Belediye Meclis üyesi İsmail Karaman ise, “5 yıl görev yapmamız hasebi ile buradaki sıkıntıyı biliyoruz. Zamanında burada sinyalizasyonun oluşması aşamasında birkaç müracaatımız olmuştu ve nihayetinde sayın Milletvekilimizin şahsi gayreti sonucunda burada sinyalizasyonu kurarak önemli ölçüde bir sorunu ortadan kaldırmıştık. Burası çok hareketli bir bölgedir. Hem burada yaşayan insanların hem de sanayicilerin çok yoğun olarak kullandıkları bir alan. Sinyalizasyondan önce de ciddi manada kazalar oldu. Onlarca vatandaşımız vefat etti. Hatta 2001 yılında ben bu kavşakta kendi babamı kaybettim. Sanayicilerimizin çok yoğun olarak kullandığı bir kavşak. Sinyalizasyon sistemi maddi ve can kaybına uğranan kazaları yüzde 100´e yakın bir şekilde ortadan kaldırmıştı. Yine eskiye dönük, eski sorunlara dönük bir hareket yapılıyor. Haziran meclisinde Belediye Meclisine gelmişti. MHP grubu olarak kavşağın kapatılmasına olumsuz baktığımızı mecliste söylemiştik. Dolayısı ile konu komisyonlara geri çekilmişti. Fakat görüyoruz ki meclis kararı olmadan bu kavşak şuanda kapatılmış oldu. Basından takip ettiğimiz kadarıyla konunun valilik kararıyla kapatıldığını görüyoruz. Burada da tezat bir durum var. Vali bey bu konulara karar verebiliyorsa o zaman İnegöl Meclisine gelmemesi lazım. İçimizi acıtan bir farklı konu da eğer Belediye Meclisinden çıkacaksa ve Meclis kararı olmadan da bu kavşak kapatılıyorsa kusura bakmasınlar ama Belediye Meclisinde AK Partili arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere Belediye Meclisinin parmakçı olmadığını ifade etmek istiyorum. Dolayısı ile Valilik kararıyla kapatılacaksa meclise gelmemesi lazım, meclise geliyorsa meclis kararının beklenmesi lazım. Burada ters bir durum var. Buradaki sıkıntıyı en iyi bilen insanlardan biri olarak, bu kavşağın kapatılmasının çok yanlış olduğunu, alternatif bir şeyler üretmeden buranın kapatılmasının buradaki insanlara can güvenliği konusunda ciddi sıkıntılar doğuracağını, sanayicilerimizin çok zorluklar yaşayacaklarını, bunun beraberinde Yenice kavşağının zamanında nasıl hatalı bir proje yapıldığının da ortaya çıkması hataları birbirini tetiklemekte. İnşallah bu yanlıştan kısa sürede dönülür. 24 saat geçmeden 2-3 tane trafik kazası gerçekleşti. Buradaki düşüncemizin ne kadar mantıklı olduğunun bir göstergesidir bu. İnşallah en kısa zamanda buradaki yanlıştan dönülür ve burada sürekli olabilecek, yıllarca insanların can ve mal güvenliğini sağlayabilecek bir projeyle önümüze gelirler” ifadelerini kullandı.


Editör: Süper Kanal TV