Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi yönetim kurulU her ay bir ilçede aylık toplantılarını gerçekleştiriyor. Bu ay toplantısı inegöl'de gerçekleştirildi. Toplantıda başta Bursa ve inegöl olmak üzere yaşanacak depremler ele alınırken ilçenin zeminide masaya yatırıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er  İnegöl’deki fay hatlarının 7 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirterek şunları söyledi. Bursa Yıldırım bölgesindeki kuzey Anadolu fay hattındaki depremden de İnegöl etkilenir. Bu artık bilinmeyen bir şey değil, bugün internete girdiğiniz zaman diri fay hatları canlı fay hatları görmek mümkün. 7 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıklı olmamız gerekir diye düşünüyorum en azından uygulama bazında kontrol bazında planlama bazında. İnegöl 6 büyüklüğünde bir depreme hazırlanıyor dersek yanlış olur.  6 büyüklüğünde ki bir deprem değil daha büyük bir deprem potansiyeline hazır olmamız lazım.

İnegöl’ün zeminini değerlendiren Er, zemin konusunda inegöl'ün sağlam zemini olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun için mutlaka denetimlerin eksiksiz yapılması gerekiyor. Ama malesef bunların tam anlamıyla yapıldığını söylemek mümkün değil ifadeleri kullandı.