Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğüne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (KOM) ekipleri, gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda Van’dan Bursa ve İnegöl’e uyuşturucu madde dağıtılacağı bilgisine ulaştılar.
Ortaklaşa gerçekleşen operasyonda, uyuşturucu madde yüklü araç Bursa il sınırından itibaren takip edilmeye başlandı. İnegöl’e Ankara tarafından girişte bulunan polis kontrol noktasında araç durdurulmaya çalışıldı. Emniyet ekiplerinden kaçmaya çalışan uyuşturucu yüklü araç,  emniyet ekiplerinin zamanından müdahalesi ile durduruldu.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi bünyesindeki, 'Alfa' adlı eğitimli köpeğin araç içinde yaptığı aramada araç içinde gizli bölgelerde saklanmış piyasa değeri 250 bin TL olan 1 Kg metamfetamin isimli uyuşturucu madde yakalandı. C.P., T.A. ve A.M. yakalandı. Araçta yapılan aramada 1,5 kilogram metamfetamin, 50 gram esrar ve çok sayıda ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. Bursa'ya getirilen uyuşturucunun satışını yapacağı tespit edilen R.S., M.T., A.P., B.K., A.K. ve Ş.Ş. de ikametlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Narkotim ve motorize ekiplerin narkotik köpeği 'Alfa'nın katılımı ile düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın toplam 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  



Editör: Süper Kanal TV