İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılsonu değerlendirme toplantısını geçen yıl seçim dönemi olması nedeniyle gerçekleştirmemişti. Verilen bir yıllık aranın ardından, 2019 yılının değerlendirme toplantısı 11 Ocak 2020 Cumartesi günü gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP'li meclis üyeleri ile Daire Müdürleri katıldı. 2019 yılında yapılan tüm projeler ve faaliyetlerin değerlendirilip 2020 yılına ilişkin de hedeflerin açıklandığı toplantıda, tüm müdürlükler yıllık faaliyetlerini sırasıyla sundu.

2019 SONUÇLARI VE 2020 HEDEFLERİ
2019 yılı değerlendirme toplantısı, Belediye Başkanı Alper Taban'ın açılış konuşmalarıyla başladı. Başkan Taban, "Bugün 2019 yılının değerlendirmesini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ne ektiğimizi, neler biçtiğimizi görmüş olacağız. Bununla birlikte 2020 yılı içerisinde de neler yapmak istediğimizi, neler planladığımızı sizler ve kamuoyu ile paylaşmış olacağız" dedi.

GÜCÜMÜZ GEÇMİŞİMİZDE SAKLI
2020 yılıyla birlikte İnegöl Belediyesi'nin kuruluşunun 150'nci yılına ulaşıldığını da hatırlatan Başkan Taban, "Dolayısıyla 1870'te başlayan serüven bugünlere kadar gelmiş. Buna sadece belediyecilik anlamında da bakmamak lazım. Şehrimiz pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, beraberinde bu gerçekleşen süreçlerde de kendini sürekli geliştirmiş, yenilemiş, insanlığa hizmet kazandırmış, her zaman gözde bir şehir olmuş. Böyle bir şehirde yaşadığımız için kendimi şanslı olarak addediyorum. Beraberinde pek çok belediye başkanımız görevler almışlar. Ben huzurlarınızda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben gücümüzün geçmişimizde saklı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ben geçmişin şifrelerini, parolalarını çözebilirsek geçmişimizden alacağımız güçle geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

İNEGÖL ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR ŞEHİR OLACAK
Genç bir ekip kurduklarını da ifade eden Taban, "Meclisimiz, encümenimiz, daire müdürlerim, her bir birimde çalışan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz... Ben tüm arkadaşlarıma belirli hedefler göstermeye çalıştım. Bir defa çok çalışmak zorunda olduğumuzu ifade ettim. Dolayısıyla çalışma arkadaşlarımız da koyduğumuz hedefler doğrultusunda canla başla çalışıyorlar. Özellikle yeni dönemle beraber bir tazelenmeyle, yenilenmeyle beraber ortaya koyduğumuz yeni nesil belediyecilik ve yönetim anlayışı ile inşallah İnegöl'ümüzü örnek gösterilen bir şehir haline dönüştürmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Burada 2019 yılını değerlendireceğiz, yine 2020 yılında neler olacağını arkadaşlarımız ifade edecekler. Tarım, turizm, tarih, sanayi ve bu şehrin tüm konularıyla ilgili burada bilgilendirmeler gerçekleştirilmiş olacak" şeklinde konuştu.

22 MÜDÜRLÜK SUNUM YAPTI
Açılış konuşmasının ardından sırasıyla; Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Defin Hizmetleri Müdürlüğü, Huzurevi ve Aşevi, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Merkezi, Beşinci Mevsim kreşi ve İNGADEM, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü sunumları yapıldı. 2019 yılında yapılan çalışmalar ile 2020 yılının hedeflerinin yer aldığı sunumlar, Sabah 09.00'da başlayarak akşam 17.00'a kadar devam etti.

AKILLI ŞEHİR UYGULAMASININ ADIM ADIM GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖRECEĞİZ
Sunumların ardından kapanış konuşması için yeniden kürsüye gelen Başkan Taban, şöyle konuştu: "Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her biri çok kıymetli çalışmalar, sunumlar yaptılar. Gördüğünüz gibi genç, gayretli bir ekip kurduk. Yaptığımız her güzel işi en güzel şekilde anlatmalıyız, kamuoyuna ulaştırmalıyız. Bunlar bizim için önemli. Bizim zihnimizden geçen her şeyi vatandaşlarımızın da bilmesinde fayda var. Bu ortaya koyduğumuz projeksiyonda var olan pek çok çalışmayı dönem sonuna kadar hayata geçireceğimizi ümit ediyorum. Yine kullandığımız kavramlardan bir tanesi teknolojik değişim ve dönüşüm demiştik ki bunu gerçekten önemsiyorum. Bunlar hızla devam edecek. Bunu çalışma hayatımızın merkezine koyarak teknoloji kullanımını hızla arttırmaya devam edeceğiz. Teknolojik altyapı kurulumunu gerçekleştirdiğimizde de akıllı şehir uygulamasını adım adım gerçekleşmesini bu şehirde dönüştüğünü hep birlikte görüyor olacağız. Yine kullandığımız ifadelerden bir tanesi, yeni nesil belediyecilik dediğimiz, yeni bir anlayış ve yeni bir kavram olarak önümüze geliyor. Bu da daha ziyade vatandaşın da içerisinde katılımcı olduğu, tüm kurum çalışanlarının ve organlarının katılımcı olduğu, ortak aklı bir üst akla çevirebildiğimiz, profesyonel bir anlayışla yolumuza devam etmek. Sadece kurumu yönetmek değil beraberinde şehri yönetmek."

PERSONEL AZALDI, İŞ YÜKÜ ARTTI
"Yine bol bol verimlilik diyoruz, performans diyoruz, tasarruf diyoruz. Bunlar da çok çok kıymetli şeyler. Geçmişte 850 kişiyle yapılan işler bugün 750 kişiyle yapılabiliyor. Demek ki oluyormuş. Bu 650 kişiyle olur mu acaba? 500 kişiyle olur mu diye de aklınıza geliyor. Ve iş miktarlarına baktığınız zaman 2017'den gelen iş miktarlarının arttığını görüyorsunuz. Çözüm Merkezine o günlerde 350 civarı iş kaydı açıyorduk. Sayılar bugün 4 binleri geçmiş. Gelen bildirim miktarı, açılan iş kaydı ciddi manada artmış. Bunun artması demek tüm müdürlüklerin işinin artması demek."

İNEGÖL'ÜN BİR SİSTEMİ OLACAK
"Denetim ve kontrol ağını yaygınlaştırmak durumundayız. Bunu sadece kurumum için söylemiyorum, tüm şehir için yeni bir denetim ve kontrol ağını aktif bir şekilde hayata geçirecek bir sürece girmemiz lazım. Bunu yaptığımızda herkes şunu bilecek, burada bir sistem var ve herkes sisteme uygun hareket edecek. Gelecekte elektronik denetim sistemlerini de göreceğiz şehrimizde, hatalı parklanmaları yakalayan kamera sistemlerini de göreceğiz, hava kirliliği ile ilgili veri toplayan sensörleri de göreceğiz, atık toplamada konteynerlerin doluluk oranlarını bizlere bildiren sensörlerin hayata geçtiğini de göreceğiz. Çok geniş bir alan. Bu alanda hayata geçirilecek tüm adımları atmak istiyoruz."

BÜTÇE KULLANIMINDA GÜZEL SONUÇLAR
"Bütçe kullanımında da güzel sonuçlar elde ettik. Ben bunun sadece Bursa bölgesinde değil, Türkiye ortalamasında da iyi bir noktada çıkacağını tahmin ediyorum. Bunlarla övünmek, gurur duymak bir yana iyi ve doğru işler yapmamız gerektiğini düşündüğüm için bunları söylüyorum. Çünkü arttırdığımız her kaynak bir başka işte önümüzde fırsat olarak kullanmak üzere bize imkan tanıyacak. Dolayısıyla biz personelde de diğer yaptığımız işlerde de verimliliği, tasarrufu her zaman hedef olarak önümüzde tutacağız. Şehrimizi en güzel şekilde imar etmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken gönülleri de ihya etmeyi unutmayacağız. Eğer insanların gönüllerini de ihya edemezsek, imar ettiğimiz bu şehri bu gönüllerine giremediğimiz insanlar bir gün imha edebilirler. O yüzden bir en güzel şekilde tüm şehrin dinamikleriyle çok çalışıp üretmeye devam edeceğiz."

Başkan Taban'ın değerlendirmesi sonrasında ise soru-cevap bölümüne geçildi. Burada meclis üyeleri merak ettikleri konularla ilgili Başkan Taban'a ve daire müdürlerine sorularını iletti.

MECLİS ÜYELERİ EN İYİ SUNUMU SEÇTİ
Soru cevap bölümünün tamamlanmasıyla birlikte sunum yapan 22 daire müdürü arasında meclis üyelerinin verdiği puanlarla ilk 3'e giren 3 dair müdürüne hediyeler takdim edildi. Yapılan oylamada sunumu ve hazırladığı slaytla Mali Hizmetler Müdürlüğü 1'inci oldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2'nci olurken, 3'üncülüğü ise Bilgi İşlem Müdürlüğü elde etti. Dereceye giren daire müdürlerine hediyeler takdim edildi. 2019 yılı değerlendirme toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.