Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan İnegöl Belediyesi, bayrama hazır. Belediye Başkanı Alper Taban, yazılı bir açıklama yaparak tüm ilçe halkının kurban bayramını kutladı. Taban, mesajında pandemi sürecine ilişkin uyarılarda da bulundu.

ADANIŞ VE TESLİMİYETİN BAYRAMI

Taban, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Bizler inançlarına, geleneklerine, köklerine bağlı bir milletiz. Bayramlar bizim kardeşlik duygularımızı perçinler. Bulunduğumuz şartlara şükretme bilinci verir. Geçmişle bugünün arasında sarsılmaz surlarla çevrili gönül fetihleri sunar. Müslüman coğrafyalarda hüzün içinde bayramı karşılayan yüreklere, kabul olmasını temenni ettiğimiz dualar göndeririz. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyor, adanışın ve teslimiyetin bayramını hakkıyla ihya edenlerden olmayı diliyorum."

"Kurban Bayramlarında teslimiyet vardır. Hz İbrahim'in kalbinde ki tevekkülü, Hz İsmail'i kesmeyen bıçağın ardındaki teslimiyeti hissedersiniz. Bu manevi olguların içinde komşunuzu gözetir, yakınlarınızın kapısını çalar, ibadetinizin gereğini yerine getirirken onlara ikramda bulunduğunuz kurbandan nasiplenirsiniz. Bu idrak ile şekillenen, ibadetin ecrinden de nasip alınmış bir bayram olmasını temenni ediyorum. Bizi milletçe bir arada tutan sarsılmaz değerlerimizi canlı tutacağına inanıyorum. Gönderlerimizde bayraklarımız, minarelerde ezanlarımızla nice bayram sabahlarına milletçe, memleketçe göz açmayı temenni ediyorum. Bayramın tüm dünya üzerinde barışın hakim olduğu, mazlumun canının yanmadığı, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."

PANDEMİ KURALLARINA UYALIM

"Bu yıl pandemi nedeniyle daha önce yaşamadığımız bir süreçten geçiyoruz. İlk defa deneyimlenen bu süreç içerisinde Ramazan Bayramımızı idrak ettik. Maalesef bayramı evlerimizde geçirdik. Gelinen noktada yeniden normalleşme süreciyle birlikte bazı imkanlara erişmiş olsak da halen eski normal seviyesinde olmadığımızı hatırlatmak istiyorum. Evet, bu bayram evlerimizden çıkmama gibi bir yasak yok, ancak bu tedbirlerin esnetildiği anlamı taşımıyor. Bireysel olarak önlemlerimizi alıp kurban bayramımızı sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarını en üst seviyede tutarak geçirmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Son günlerde şehrimizde hızlı şekilde artan vakaları da göz önünde bulundurursak, herkesin bir kat daha fazla dikkat etmesi gerektiğini görürüz."

"Tüm insanlığın ortak sınav verdiği bir süreci yaşamaya devam ediyoruz. Belediyemiz her alanda toplum ve canlı sağlığı açısından önlemlerini ve tedbirlerini almayı sürdürüyor. Dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Hakeza bayram hazırlıklarımız tamamlandı. Kurban atıklarının toplanması için atık toplama ekiplerimiz bu yıl da görev başında olacaklar. Çözüm Merkezimiz ve Zabıtamız 7/24 hizmet esaslı çalışmalarına devam ediyor. Alınan önlemler dahilinde ekiplerimiz denetimlerini ve çalışmalarını titizlikle yönetiyor."

"Bayram, birlikte mutlu olmak, sağlık ve esenlik içinde olmaktır. Bayram, birlik duygumuzun canlı olduğunu bilmek, bulunduğumuz koşullarımıza şükretmektir. Mesafelere yenik düşmeden ve her şeye rağmen aynı hislerle aynı bayram sabahına uyanmaktır. Bu vesile ile tüm İnegöl halkının Kurban Bayramını tebrik ediyor, sağlık, huzur ve esenlik içinde nice bayramlara hep birlikte erişmeyi canı gönülden temenni ediyorum."

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ OLMAYACAK

Öte yandan, Başkan Taban mesajının sonunda bu yıl pandemi nedeniyle protokol bayramlaşma töreni ve akabinde gerçekleştirilen toplu ziyaretlerin yapılmayacağını da duyurdu.

Editör: Süper Kanal TV