İnegöl Belediyesi, yaptığı çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ve caddelere yerleştirdiği modüler saksılarla ilçeye görsel bir güzellik kazandırıyor. İnegöl caddelerindeki yüksek aydınlatma direklerine, alt geçit ve köprülü kavşaklara toplamda 700 adet modüler saksı yerleştirilerek kentin estetik bir görünüme sahip olması amaçlanırken, çalışmalarda doğal çevrenin korunmasına da dikkat ediliyor.


İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü gözetiminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, uygulama hakkında açıklamalarda da bulundu. İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Kansu, “Bugün de Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından uygulanan modüler saksı uygulamasını incelemek üzere bir araya geldik. Süleymaniye Mahallesi alt geçidinde modüler saksı uygulaması yapılıyor. Bizler de çalışmayı yerinde inceledik” dedi.

700 SAKSI İNEGÖL CADDELERİNİ SÜSLEYECEK
İlçe genelinde yaklaşık 700 adet modüler saksı uygulanacağını ifade eden Kansu, “Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Mimar Sinan Caddesi, Ertuğrulgazi Caddesi ve Özdilek kavşağının üzerinde bulunan aydınlatma direklerine dairesel formlu modüler saksı uygulanacak. Diğer alanlarda ise Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı, Özdilek Köprülü Kavşağı ve Süleymaniye Alt Geçidinde dikdörtgen modüler saksı uygulaması yapılacak. Ayrıca AVM karşısında yine çiçek ağacı uygulamalarımız devam ediyor. İnşallah İnegöl’ümüzü güzelleştirmek ve İnegöl’ümüzün daha kaliteli bir kent olması için ve görsel güzelliğini arttırmak için tüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Adil Kansu, uygulamanın İnegöl Belediyesi’ne maliyetinin yaklaşık 300 bin TL olduğunu da kaydederek “Çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Editör: Süper Kanal TV