Hammade sıkıntısına bir türlü çözüm bulunamadı. Bir çok sektör hammadde sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşanıyor. Milyonlarca kişiye ekmek kapısı olan Türkiye'de 4 firma hammadeyi elinde tutuyor. Bu firmalar istedikleri gibi piyasaya yön veriyor. Özellikle sunta, MDF olmak üzere bir çok hammadde de sıkıntılar var. 

Yetkili kurumlar sadece sıkıntının olduğu belirterek çözüm konusunda bir adım atılmaması bir çok kişiyi bu gidişle işsiz bırakacak. Büyük umutlarla açılan modef fuarında bağlantı yapacak olan firmalar fuar sonrası hammade konusunda gereken adımların atılmaması sonucunda siparişleri nasıl yetiştireceklerini şimdiden kara kara düşünüyor. Hammadde nedeniyle fabrikalarda çarklar durma noktasına geldi. İnegöl'de binlerce kişi fabrikalarda yetiştirmesi gereken ürünleri malzeme olmadığından dolayı yetiştiremiyor. Durum böyle olunca hem işveren hemde çalışanlar zor durumda. Böyle giderse bir çok fabrika kapanma noktasına gelecek gibi.

Sıkıntıyı gören yetkililer ise çözüm yerine sadece konuşmakla yetinmeleri sektördekilerin tepkisini çekiyor. Dün açılan modef fuarında konuşan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in konuşmaları tepkiye neden oldu. Sunta ve MDF'nin 4 firmada olduğunu ve bu duruma çözüm bulmak için bu firmalarının 2 yeni dev tesis kuracaklarını ve kendilerininde bunlara destek verecekleri sözünü verdiklerini ifade etti. Ancak bu tesislerin kurulması ve faaliyette geçmesinin ne kadar süreceği ise belli değil. Kısacası Hükümet bunlara el atmadığı sürece özel sektördeki hammadde konusu bu gidişle çözülmesi zor.