Bursa'da mayıs bitiyor ancak hala kış esintileri devam etmekte. 

Bugün sıcaklık en yüksek 23 derece. 

Yer yer gökgürültülü sağanak yağış var. 

Hava parçalı yer yer çok bulutlu, bugünün aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kentin güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık yarın 21 derece olacak. 

Meteoroloji yetkilileri uyardı: Bursalılar dikkat!

Bursa'da yarın kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 

Bursa'da çarşamba da gökgürültülü sağanak yağış yüzünü gösterecek. Sıcaklık 24 derece olarak ölçülecek. 

Bursalıları perşembe 27, cuma günü ise 29 derecelik hava sıcaklıkları karşılayacak. 

Cuma günü yer yer hafif yağmur geçişleri görülebilir. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Yozgat, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri ile Bursa'nın güneyi, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyinde kuvvetli, Manisa çevreleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Kütahya'nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla'nın iç kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinden Marmara'nın doğusunda ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzey bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, pazartesi günü Marmara'nın güneybatısında kuvvetlice 30-50 Km/sa), Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşam saatlerine kadar ; Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri ile Bursa'nın güneyi, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyinde kuvvetli (21-50 mm), Manisa çevreleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Kütahya'nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla'nın iç kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın 29.05.2017 pazartesi günü Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 Km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Soba zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; 29.05.2017 pazartesi günü Bilecik çevreleri ile Bursa'nın güneyinde kuvvetli (21-50 mm), Balıkesir'in güneydoğusunda çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın ; yarın bölgenin güneybatısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Editör: Süper Kanal TV