İnegöl’e bağlı kırsal Gündüzlü mahallesinde yaşayan Ali Turhan namı değer dijital Ali, kendi imkanları ile İnegöl’de bir ilki başardı. Tam bir İnegöl sevdalısı olan Ali Turhan, İnegöl’e bağlı yüz mahalleyi havadan ve karadan fotoğraflayarak videosunu çekti. Dijital Ali İnegöllü olup Şehir dışında yaşayanlara özlem giderebilmeleri için de bir fırsat sunarak kendi imkanları ile İnegöl’ün tüm mahallelerini ve doğa harikası yerleri, tarihi yerleri, gezilebilecek yerleri hem karadan hem de havadan çekerek İnegöl’ün tanıtılmasına da büyük bir katkı sağlıyor.


İnegöl'e bağlı toplam 100 Mahalleden bugüne kadar hepsini kendi imkânlarıyla gezerek çekim yapan ve bu videoları fotoğrafları paylaşan Dijital Ali, bunu yaparken de amacının zamanında köylerinden bazı nedenlerden dolayı ayrılmış vatandaşların yaşadıkları yerleri izleyerek bir nebze de olsa hasret giderebilmelerini sağlamak amacıyla bu çekimleri başlattığını ve aynı zamanda, İnegöl'ün birçok gezilecek,  görülecek, turistik yerlerinin olduğunu belirterek bu yerlerin görülmesi gerektiğini, tanıtılması gerektiğini belirten Ali Turhan, Bu nedenle de çekimlerini severek ve isteyerek yapmaya devam edeceğini belirtti.
Bu yaptığıyla İnegöl halkı tarafından da büyük takdir topladığını belirten Turhan, çektiği videoları ve fotoğrafları; “İnegöl, köyleri, videoları ve fotoğrafları” adı altında açmış olduğu sosyal medya platformunda yayınlayarak İnegöllü vatandaşlar ile buluşturuyor.


Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Ali Turhan, amacının hiç kimseyi kırmak veya rencide etmek olmadığını belirterek; “Bu çekimler esnasında bana yardım eden, desteklerini esirgemeyen, hoşgörülü köy halklarına, köy muhtarlarına ve İnegöl halkına teşekkür ediyorum. Amacım asla birilerini kırmak, birilerini rencide etmek, birilerinin Özel hayatını ifşa etmek olmadı. Amacım sadece köyleri ve İnegöl'ü nasıl tanıtabilirim, nasıl kitlelerle buluştura bilirim oldu. İnegöl’de toplam 100 Mahalle var. Bu çekimler yaklaşık beş ayımı aldı. Hobi olarak yaptığım için ve hiç kimseden destek almayarak tamamını kendi imkanlarım ile çektiğim için ancak beş ayda bitirebildim. Eğer çalışmayıp sadece bu çekimleri yapsaydım bir haftanın içerisinde çekimleri bitirebilirdim. Bu çekimleri yaparken o kadar insan tanıdım ve o kadar sevk aldım ki anlatamam. İnegöllü vatandaşlara kesinlikle tavsiye ederim, çünkü köyleri mahalleleri gezerek, o mis gibi havayı solarak doğayla iç içe olmak gerçekten çok güzel bir duygu.” İfadelerini kullandı.