Türkiye´nin farklı şehirlerinde hayata geçirilen ve annelere büyük kolaylıklar sağlayan “Bebek Bakım ve Emzirme Kabini” uygulamasına İnegöl´de de başlandı.
Yeşil renkli Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri, dün vinç yardımıyla Saat Kulesi yanı ile Sarraf Çarşısı girişine yerleştirildi. Kabinin içinde bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası gibi annelerin işini kolaylaştıracak unsurlar bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı ile UNESCO işbirliğinde başlatılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye´de ilk defa uygulanan ´Bebek Bakım ve Emzirme Kabini´ uygulaması İnegöl´de hayat buldu. Bebeklerini emzirmek için yer aramak zorunda kalan anneler için başlatılan uygulamayla, emziren annelerin önemli bir sorunu ortadan kalkmış olacak. Bebekleriyle çarşıya çıkan anneler, sıkıntı yaşamadan yaklaşık 20 dakika boyunca kabinlerde bebeklerini kolayca emzirebilecek ve bakımlarını yapabilecekler. Kabinlerde, uygun sıcaklık, hijyen ve güvenilirlik ön planda. LCD bilgi ekranı ve bilgilendirici broşürler de vatandaşların bebeklerinin bakımını yaparken bilgilenmelerini de sağlanacak. Kabine aynı anda en fazla iki anne girebilirken, kabin koşullarında engelli anneler de düşünülmüş.

ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ

Başlatılan uygulamayla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bu proje Sağlık Bakanlığı ile UNESCO´nun ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje. Sağlık Bakanlığı bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yeni doğan çocukların emzirme dönemine ve emzirmenin önemine vurgu yapmak, normal yaşam içerisinde de her alanda bunu yapmaları içinde böyle bir proje üretmiş. Anne sütü önemli, anne sütünün devamlılığı önemli. Dolayısıyla da bu konuyla ilgili Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerini ilk olarak Bursa´dan başlatıldı. Bursa´nın belli başlı merkezlerine konuldu. Sonrasında da ilçelere bu kabinler gönderildi. Öncelikle olarak iki tane bize gönderdiler. Kabinler akıllı ve teknolojik kabinler. Kartla kabine girilebilecek. Kartı sadece anne kullanabilecek, başka bir anneye kartını devredemeyecek. Kabinlerin belirli bir kullanım süreleri olacak. Saatlerce içeride duramayacaksınız. Oradaki yoğunluğa göre süre ayarlanacak. Kabinin kullanılması ve anne sütünün önemi konularında bilgilendirmeler yapılacak” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV