İnegöl’de FETÖ soruşturması kapsamında el koyularak devletin himayesine geçen Halk Kütüphanesi arkasında bulunan dershane binası, İnegöl Belediyesi’nin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığınca belediyeye tahsis edilmişti. Binayı kültür merkezi olarak değerlendirmek isteyen İnegöl Belediyesi, 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi adını taşıyacak merkezin amacına uygun şekilde yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başladı. 23 Mart 2017 tarihinde yapılan ihale sonrası müteahhit firma binadaki dönüşümün startını verirken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyetle birlikte Kültür Merkezi olarak düzenlenen binayı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
5. MEVSİM KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
İnegöl’ün kültür sanat merkezi olacak binada yapılan inceleme sonrası Başkan Aktaş çalışmalar ve dönüşüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Merkezin adının 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi olacağını da burada açıklayan Aktaş, “Bugün inşallah yakın gelecekte İnegöl’ün kültür sanat merkezi olacak, İnegöl’ün gençleriyle, kadınlarıyla, erkekleriyle onları bir araya getirecek ve kültür ve sosyal açıdan her türlü gelişime katkı verecek olan 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi’mizin inşaat çalışmalarıyla alakalı bir araya geldik. Bildiğiniz gibi bu bina 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında bizim isteğimiz ve talebimiz doğrultusunda çok değerli Milli Eğitim Bakanımızın, çok değerli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın ve İçişleri eski Bakanımız Efkan Ala’nın katkı ve destekleriyle, özellikle İl Başkanımız Cemalettin Torun’un özel gayretleriyle İnegöl Belediyesi’ne tahsis edildi. Bu tahsisin akabinde de hemen Etüt Proje Müdürlüğü tarafından burayla alakalı bir çalışmaya başlandı. Biz zaten her halükarda bir Kültür Sanat Merkezi yapmayı düşünüyorduk. Ama öncelikle ne istiyoruz, ne yapmamız lazım, içerisinde ne olmalı noktasında bütün birimlerimiz konuyla alakalı incelemeler yaptı. Eldeki mevcut planın da takdir edersiniz ki dönüştürülmesi gerekiyordu. Ciddi sıkıntılar, problemler vardı” dedi.
15 TEMMUZ’UN YIL DÖNÜMÜNDE AÇILACAK
Binadaki dönüşümle ilgili de bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Burada yaklaşık 500 kişilik bir konferans salonu var, diğer müştemilatlar var ama bizim kullanım amacımıza uygun olarak dönüştürülmesiyle alakalı öncelikle Etüt Proje Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapıldı. 23 Mart 2017 tarihinde de bununla ilgili ihaleye çıkıldı. Yapılan ihale neticesinde 775 bin TL bedelle firmamız ihaleyi aldı ve burada çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Temennimiz 15 Temmuz darbe kalkışmasının senesinde gün içerisinde burada güzel bir açılış yapmak ve akşamında da coşkulu bir şekilde belediye önünde bir daha yaşanmaması temennisiyle o günleri hatırlamak, o günlerle alakalı anıları yad edip şehitlerimizi anmak.”

İNEGÖL BELEDİYESİ KREŞİ
“Burada yapılan çalışmalardan da söz etmek gerekirse; zemin katta sağ blokta güvenlik, showroom, çok amaçlı salon, 3 ofis, depo ve kuaförlük sınıfı. Soldaki blokta; Bilgi Kültür evi, 5 ofis ve depo mevcut olacak. 1. katta sağ blokta; idare odası, 4 derslik ve Öğretmenler Odası. Sol blokta; Bilgisayar Laboratuvarı, 3 derslik, kantin ve Öğretmenler Odası yer alacak. 2. katta Sağ blokta 7, sol blokta 9 olmak üzere toplam 16 derslik mevcut olacak. Arka tarafta da yaklaşık 50 kişilik kreşimiz var. İnegöl Belediyesi kreşi. Bu noktada bize İnegöl Belediyesi kreşler mi açıyor gibi sorular geliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz sadece bu alanı rantabl şekilde kullanabilmek, beraberinde İnegöl Belediyesi olarak seçim beyannamemizde de yer alan kreş taahhüdümüzü yerine getirmek amacındayız. Burada çocuklarımızın mevzuata uygun bir şekilde kreş hizmetini verebilmek adına dönüşümü, değişimi sağlamış olacağız. Beraberinde de yukarıda kaliteli programlarla alakalı sahnesiyle, diğer müştemilatlarıyla yaklaşık 500 kişilik konferans salonumuzda hem Belediyemiz hem de İnegöl’ümüzün programları için hizmet vermiş olacak. Bugün itibariyle baktığımızda 2 buçuk ay gibi bir süre var. 15 Temmuz tarihinde de açılışını coşkulu bir şekilde yapmayı arzu ediyoruz. Ben bu vesile ile bu değişim ve dönüşümde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezimiz İnegöl’e hayırlı uğurlu olsun.”
Editör: Süper Kanal TV