Hafriyatların gelişi güzel dökülmesinin Büyükşehir yasasıyla birlikte yasaklanmasıyla alternatif arayan İnegöl Müteahhitler Derneği, yeni bir döküm sahası oluşturdu. Özel işletmeci eliyle Hamamlı mahallesi mevkiinde oluşturulan döküm sahasına, hafriyat dökecek olan dernek üyelerine indirim sağlanacak. 
İnegöl Müteahhitler Derneği yönetimi ve hafriyatçılar geçtiğimiz Cumartesi günü Royal Hotel’de kahvaltı da buluştular.
5 SENEDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK
Kahvaltının ardından konuşan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, derneği 2010 yılında kurduklarını hatırlatarak, “5 yılı geride bıraktık. İnşallah nice yıllara. 5 yıl içerisinde önemli faaliyetler yaptık. Şu anda 120 üyemiz var. Her yıl yurtdışına çıktık. Bosna-Hersek, Almanya, Dubai yerleri ziyaret ettik. Fuarları ziyaret ettik. Sonrasında bir inşaat çalıştayı gerçekleştirdik. İnşaat çalıştayından sonra, belediyedeki imar işlerindeki sıkıntıları giderme adına çalışma başlatmıştık. İmar işlerindeki sıkıntılar yok denecek kadar az seviyeye indi. Bu arada UEDAŞ ile alakalı sıkıntılarımız olmuştu. O sıkıntılar hala devam ediyor. Şu anki müdürümüz gayretli çalışıyor. Fakat personel yetersizliği nedeniyle çok beklemeler oluyor. Bu konuya birkaç hafta sonra tekrar değinmek istiyorum.” Dedi.
DERNEĞE DÖKÜM SAHASI
Bunları yaparken Büyükşehir yasası çıktı. Bu yasayla birlikte döküm sahası sorun çıktı. Hafriyat yaptığınız toprağı oraya buraya dökme işi kalktı. Döküm sahaları açılması gerekiyor. Ücretini vererek bu işlem yapılıyor. O yasa çıkmadan önce sağa sola gelişi güzel döküm yapılıyordu. Buda çevre düzeni bakımından iyi olmuyordu. İnegöl’de zannediyorum bir veya iki tane döküm sahası var. Bu arkadaşlarımızla biz defalarca görüştük ama bir araya gelemedik. Dernek olarak bir döküm sahası çalışması yaptık. Müracaat ettik. Gereken yeri bulduk. Orada kavaklar olduğu için bize olumlu cevap gelmedi. Pes etmedik. Devam ettik. Hüseyin Babacan ile görüştük. Onunla birlikte 8 aydan bu yana çalışıyoruz. Şu anda İnegöl’e yakın hem güzel bir yerde hemen asfalt kenarında güzel bir döküm sahası açtık. Tabelamızı da koyduk. Artık derneğimizin döküm sahası var. Herkes hafriyatını mutlaka döküm sahasına dökmek zorunda. Sağa sola dökümü olursa cezası var. 140 bin lira cezası var. Çok yakında zamanda da İnegöl’ün batısında da dökük sahamız olacak. Mutlaka herkes hafriyatını döküm sahasına dökmek zorunda.” Diye konuştu. 
DERNEK ÜYELERİNE İNDİRİM
Dernek üyelerine indirim sağlanacağını duyuran Baykan, “Dernek üyelerimizden kamyon başına 45 lira ücret alınacak. Büyük tırlar için ise 65 lira olacak. Diğer firmalardan 10 lira daha uygun.” Şeklinde konuştu.
ŞEHİR MERKEZİNE YAKIN
Döküm Sahası İşletmecisi Hüseyin Babacan, “Döküm alanı sorunu yaşanıyordu. Biz bir çalışma yaparak bu sorunu çözdük. Derdimiz üzüm yemek. Döküm sahamızın yeri yeni yapılan Hamamlı köprüsünün hemen altında. İnegöl’den Domaniç’e giderken Hamamlı mahallesinin hemen çıkışındaki yeni köprünün altındaki yere hafriyatlar dökülecek. İnegöl merkeze 9 kilometre uzaklıkta. Hemen asfaltın kenarında. Daha az sorunlu daha çok kazançlı bir iş olacak inşallah” ifadelerini kullandı.