Yıldırım Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yunus Emre Spor Kompleksi ve Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri’ndeki yüzme havuzlarının hijyeni, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen Temiz Havuz Sertifikası ile tescillendi.
Yıldırım Belediyesi tarafından ilçede başlatılan 7’den 70’e spor seferberliği kapsamında yılda 145 bin kişinin kullandığı Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri havuzu ile Yunus Emre Spor Kompleksi çocuk ve yetişkin havuzlarının temizliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından belgeyle tescillendi. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği havuz ve havuz suyu kriterlerini fazlasıyla karşılayan Yıldırım Belediyesi havuzları, yıl boyunca yapılan biyolojik, mikrobiyolojik ve hijyen denetimlerinden geçer not alarak sertifika aldı.

‘ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI’

Yıldırımlılar tarafından özellikle yaz aylarında kullanılan yüzme havuzlarının denetimlerden olumlu çıkmasının kendileri açısından önemli olduğuna değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Önceliğimiz spor kulübümüzdeki çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sporlarını temiz ve uygun koşullarda yapabilmesi. Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu zamanında yapılmayan yüzme havuzlarının insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmesi bilinciyle hareket ederek çalışmalarımızı titizlikle yapıyoruz” dedi. Sportif faaliyetlerin Yıldırım’ın geneline yaymak amacıyla yüzme havuzlarının önemini de vurgulayan Başkan Edebali, amaçlarının yüzme havuzlarının halkımız tarafından daha güvenli bir şekilde kullanımını sağlayarak, sağlık ve spor açısından önemli bir unsur olan yüzme aktivitesini vazgeçilmez kılmak olduğunu ifade etti.