Bölgede bulunan İHH İnegöl Arama Kurtarma ekibinin çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Bayram, ‘Buraya geldiğimizde bir facia ile karşılaştık. Bölgede ulaşım tamamen bitmiş durumda. Yollar tamamen çökmüş. Tespit için dün helikopterlerle köylere gittik. Ulaşım sadece helikopterle yapılabiliyor” Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tahliye çalışmaları gerçekleştiren İnegöl ekibi, birçok alanda mağdur vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için destek çalışmaları da yürütüyor.

ÖMRÜMDE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

Bölgedeki İnegöl Ekibinin sorumlusu olan Yavuz Bayram, bölgeye geldiklerinde bir facia ile karşılaştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Ömrümde böyle bir şey görmedim. Buraya geldiğimizde bir facia ile karşılaştık. Özellikle Bozkurt merkezde 5-6 metre kadar sular yükselmiş. Biraz çekilmiş ve bölgeye girmekte problem yaşanıyordu. Birinci gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tahliyelerin yapıldığı bölgelerde çalıştık. Yaptığımız tahliyeler sırasında bölge ölen vatandaşlarımızı gördük. Çok sayıda vatandaşımın hayatını kaybettiği öngörülüyor. Bugün bölgeye Cumhurbaşkanı geliyor. Giriş çıkışlar kontrol altında. AFAD görev verdi ve görevimizi yaptık. Şimdi güvenlik önlemlerinden dolayı bölgeye giremiyoruz. Vatandaşların psikolojisi iyi değil. Ulaşılması zor olan noktadan geldim şuan. Her yer çamur ve su. Greyder ve dozer istiyoruz karşı bölgeye geçmek için ama yeterli değil. Kronik rahatsızlıkları olanlarla ilgili UMKE bölgeye ulaşamıyor, biz bölgeye ulaşıyoruz ama UMKE’nin çalışma faaliyetlerindeki araç gereçler bizde yok”

STK’LAR ARACILIĞI İLE NAKDİ YARDIM YAPILMALI

Bölgeye yardımların geldiğini fakat ihtiyaca göre STK’lar aracılığı iğle nakdi yardımların yapılmasının daha iyi olacağını belirten Bayram; “Bölgeye aşırı derecede yardım gelmeye başladı. Ama dağıtım da sıkıntı var. Özellikle kişiler kendileri bölgeye gelerek ihtiyaç malzemesi getiriyor. Ama nakdi yardım yapılırsa daha iyi olur. Çünkü burada ihtiyaçlar değişiyor. STK’lar aracılığı ile yardım kampanyaları yapılırsa çok daha iyi olur” dedi.

ULAŞIM TAMAMEN BİTMİŞ

Bölgede ulaşımın tamamen bittiğini ve helikopterle tespit yapabildiklerini belirten Bayram, “Bölgede ulaşım tamamen bitmiş durumda. Yollar tamamen çökmüş. Tespit için dün helikopterlerle köylere gittik. Ulaşım sadece helikopterle yapılabiliyor” şeklinde konuştu. Bayram, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Şimdiye kadar bu bölgede 3 bina yıkılmı. Burada arama kurtarma faaliyetlerine de devam ediyoruz. Bölgede suyun çekildiği yerlerde de arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda erzak dağıtımı ve lojistik konularda da çalışmalarımız devam ediyor”

Editör: Süper Kanal TV