Türkiye, koronavirüs kısıtlamalarında kademeli normalleşme için 1 Haziran tarihini bekliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların hangilerinin kaldırılacağı merak ediliyor. 

Bilim Kurulu Üyesi ve Gülhane Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, canlı yayında yaptığı açıklamada "İnşallah hiçbir akşam, hiçbir hafta sonu, hiçbir bayram evimizde kalacağımız günler olmaz" dedi. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın canlı yayında şu açıklamalarda bulundu; "İyi bir noktaya doğru yol aldığımızı söylememiz mümkün. Bundan sonraki süreçte gideceğimiz yaklaşım daha çok toplumun bireysel kurallara uyması. Yani fiziksel mesafe, maske, hijyen. İnşallah hiçbir akşam, hiçbir hafta sonu, hiçbir bayram evimizde kalacağımız günler olmaz. İnşallah bu hafta sonu son kısıtlama günü olur.

EYLÜL EKİM AYINDA

Hedeflenen grubun 5'te birini aşılamış durumdayız. Yine de aşı olsa da hasta olabilir vatandaşlarımız ama hafif atlatıyor. Sırası gelenlerin aşı olması gerekiyor. Endişe etmemek, tedbirli olmak lazım. Şu an geldiğimiz noktada elimizde aşı var. Bireysel kısıtlamalara devam edeceğiz, tedbirli olacağız. İnşallah bir daha toplu kısıtlamalara gerek olmayacaktır. Kapalı ortamlarda az bulunmaya dikkat edersek daha güzel zamanlarda ben Eylül-Ekim ayına yol alabileceğimize inanıyorum. Kısıtlamalarla çok büyük bir başarı elde ettik. Küçük esnafımız çok zorlandı, çok zor bir süreç yaşadık ancak elimizdeki en etkili yöntem buydu. Kısıtlamalar kaldırılsa bile koronavirüs tehlikesi devam ediyor. Elbette belli kurallar var. Bu kurallara uyulduğu takdirde 1 Haziran'dan sonra her şeyin açılarak gideceğini düşünüyorum.

Editör: Süper Kanal TV