İnegöl Okyanus Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kızmaz, gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Kızmaz, “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz ve tüm dünya bir buçuk yıldır pandemi sürecinden geçmekte. Burada en çok etkilenenlerin başında da çocuklarımız, eğitim kurumlarımız geliyor. Bir buçuk yıldır eğitim öğretime büyük oranda ara verildi. Bazen yüz yüze eğitimler devam etti ama bu süreci de atlattığımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizin yaş guruplarına göre okulundan, arkadaşından, çevresinden uzak kalması gerçekten onlar adına telafisi zor dönemler olacaktır” dedi.

“2021-2022 Eğitim Öğretim yılına başlamış bulunmaktayız” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kımaz, “İnşallah temennimiz bu eğitim öğretim yılında hiç kapanma olmadan yüz yüze eğitime devam ederiz. Okyanus Koleji olarak bizler eğitim sisteminde tabi ki çocuklarımızın akademik gelişmelerini önemsiyoruz. Bunun yanında yeteneklerinin gelişmesini, sosyal yönden güçlü bireyler olmalarını da her zaman düşünüyoruz. Onun için Okyanus Kolejilerinde öğrencileriz, akıl oyunlarından robotik kodlamaya, sportif faaliyetlerden sanat çalışmalarına, yetenek çalışmalarına, diğer bütün konularda eğitimlerini almaktadırlar. Bizler çocuklarımızın sportif yönden gelişmeleri adına 2 yıl önce Anadolu Efes Basketbol Kulübü ile bizim çalışmalarımız vardı. Biz de İnegöl’de spor okullarını açtık. Bu yıl yine Anadolu Efes Basketbol Okyanus Koleji spor okulu devam ediyor. Bunun yanında da yine Okyanus Koleji olarak büyük bir kulüp olan Eczacıbaşı ile de voleybol anlamında bir çalışmamız olacak. Ekim ayı ile birlikte Eczacıbaşı Okyanus Koleji spor okullarını başlatmış olacağız. Yani İnegöl’ümüze Türkiye’nin ve dünyanın markası olan kulüp çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarını sürdüren Kızmaz, özellikle Okyanus Koleji’nde eğitim gören öğrencilerin önemli liseleri kazandıklarını ifade etti.

Konuşmalarını sürdüren Kızmaz, şu ifadeleri kullandı: “Üniversite sınavlarında da okulumuz 5 yıldır İnegöl anlamında büyük başarılara imza attık. İnegöl 1’incisi olan öğrencilerimiz oldu. Yine bu yıl anlamında mezun ettiğimiz 44 öğrencimizden de 40 tanesinin bir üst üniversiteye yerleştiler. Tıp, Hukuk, Eğitim fakülteleri gibi alanlarda öğrencilerimizi yetiştiriyoruz” 

Kızmaz, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Bu yıl hedeflerimiz içerisinde istiyoruz ki İnegöl eğitimine bizler de değer katalım. Öğrencilerimizin gelişimini sağlayalım isityoruz. Online eğitimi biz şuanda yine, yüz yüze eğitim olmasına rağmen devam ettirme anlamında akşamları, hafta içi olmak üzere devam ediyoruz. Biz online eğitimlerin güzel taraflarını da gördük.  Öğrenci ve veli ile olan kolay buluşmalar önemli. Biz Okyanus Kolejleri olarak İnegöl eğitiminde 5 yılımızı geride bıraktık. Bu sene 6. Yılımıza başladık. İnşallah temennimiz de nice 6 yıllar olsun istiyoruz”

Editör: Süper Kanal TV