İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ile okul müdürlerimin hazır bulunduğu tören dün saat 11.30’da oda hizmet binasında yapıldı. Törende konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, 2004 yılından beri İnegöl’deki okullarda eğitim ve öğretim gören dar gelirli ailelerin çocuklarına kırtasiye ve kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, geçen yıl 600 olan yardım yapılan öğrenci sayısını bu yıl 700’e çıkardıklarını belirterek, “İlçemizdeki 66 ilk ve ortaokulda okul müdürlerimiz tarafından belirlenen 364 erkek ve 336 kız öğrencimiz için malzeme aldık. Malzemelerimiz, içinde kalem, defter, kalem, boya takımları, cetvel, pergel gibi yardımcı malzemelerden oluşan çanta ile kabandan oluşuyor. Bu malzemeleri okul müdürlerimize teslim ediyoruz. Onlarda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştıracaklar. Bugüne kadar yardım ettiğimiz öğrenci sayısı 10 bine ulaştı” dedi.




Eğitimin ülkelerin geleceği için çok önemli olduğunu da söyleyen İTSO Başkanı Metin Anıl, ekonomik zorluk içindeki ailelerin çocukları için her yıl bütçeleri oranında verdikleri desteğin gelecek yıllarda da süreceğini söyledi. Başkan Anıl, oda olarak eğitime her zaman destek olduklarını da belirterek, “İlkokuldan başlayarak, Üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında destek oluyoruz, olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’da İTSO tarafından eğitime verilen desteğin çok önemli olduğunu söyledi. Şube Müdürü Doğru, İTSO’nun İnegöl’de eğitime her alanda destek vermesinin önemli olduğunu da belirterek, “Sanayici ve iş insanlarımızın eğitime verdiği destek ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımdır. Duyarlılıkları nedeniyle eğitim camiamız adına her birine teşekkür ederim” dedi
Editör: Süper Kanal TV