Malili yetkililer, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı Radisson Otel'de silahlı bir grup ile çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisinin öldüğünü açıkladı.

Radisson Blu yöneticisi otelde 170 kişinin rehin alındığını belirtirken, silahlı saldırgan sayısının 10 olduğu iddia edildi.

"140 MÜŞTERİ VE 30 ÇALIŞANIMIZ REHİN"

The Radisson Blu otellerinin bağlı olduğu The Rezidor Otel Grubu yöneticisi, "Bamako'daki otelimizde bugün bir rehine olayı yaşanıyor. Aldığımız ilk bilgilere göre, iki saldırgan 140 müşteri ve 30 çalışanımızı rehin tutuyor" dedi.

Güvenlik güçleri ile silahlı grup arasında çatışmalar devam ediyor. Silahlı saldırganların tekbir getirdiği de iddialar arasında.

ÇATIŞMA 7'İNCİ KATTA

ABD'li bir şirkete ait olan Radisson Blu Otel'in 7'inci katında çatışma yaşandığı belirtildi. 190 odalı otele saldırganlar otomatik silahlar saldırdı.

Mali'deki ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, otelde kalan ABD vatandaşlarının aileleriyle bağlantı kurmaları istendi.

ABD vatandaşlarından bulundukları yerde kalmaları ve kendilerini koruma altına almaları da istendi.

Mali'nin Sevare kasabasında geçtiğimiz ağustos ayında silahlı kişiler bir oteli basarak 13 kişiyi öldürmüşlerdi. Hayatını kaybedenler arasında BM çalışanları da vardı.

FRANSA OPERASYON YAPTI, BM BARIŞ GÜCÜ GÖNDERDİ

Mali'de İslamcı grup Ensar-ud Din hareketi ülkedeki yönetimi ele geçirmek üzere başkent Bamako'ya yürümüştü.

Mali'de günlerce yaşanan çatışmalar sonrası Fransa bu ülkede askeri operasyonlar düzenlemiş ve 2013 yılında BM Barış Gücü askerleri bu ülkeye gönderilmişti.

REUTERS: 6 THY ÇALIŞANI REHİN
Uluslararası haber ajansı Reuter de, Mali'deki The Radison Blu Otel'de Türk Hava Yolları'na ait 6 personelin bulunduğunu duyurdu.

Amerikan yayın kuruluşu BBC'ye konuşan otelin işletmecisi The Rezidor otel grubu, Bamako'da bulunan Radisson Blu otelinde rehine alma eylemini teyid etti.

İşletmeci grup, şehrin batısında kamu kurumları ve diplomatların da yoğun olduğu bölgede bulunan Radisson Otel'deki saldırganların 140 müşteri ve 30 çalışanı rehin tuttuğunu belirtti.

Ülkede bulunan Birleşmiş Milletler kuvvetleri ve Mali ordusunun birlikte düzenlediği operasyon devam ediyor.