Ümit Özdağ, İnegöl’de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında yaptığı basın açıklamasında son dönemde artan okul şiddeti olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İnegöl halkının ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Özdağ, Bursa’nın partisinin çalışmaları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Son günlerde Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olaylara değinen Özdağ, bu tür saldırıların medyada geniş yer bulmasının yeni olayları tetikleyebileceğini ifade etti. Basının bu konuda sansür değil ancak otokontrol uygulaması gerektiğini belirten Özdağ, görüntü ve detayların yayılmasının risk oluşturduğunu dile getirdi. Sosyal medyada paylaşılan içeriklerin de kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.
“Sadece Güvenlik Meselesi Değil”
Okul şiddetinin yalnızca güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Özdağ, her okulun önüne polis koymanın sorunu ortadan kaldırmayacağını ifade etti. Konunun daha geniş bir sosyal ve psikolojik boyutu bulunduğunu belirten Özdağ, aile yapısı, ekonomik koşullar ve eğitim sürecindeki sorunların şiddet eğilimini etkileyebileceğini kaydetti.
Bakanlıklara Çağrı Geldi
Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunan Özdağ, özellikle devamsızlık gibi erken uyarı sinyallerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Verilerin doğru analiz edilmemesi halinde alınacak tedbirlerin yetersiz kalacağını ifade etti.


